Индиец се помисли за Бог заради опашка на гърба (ВИДЕО) 08.02 | 15:25

Феноменът събира поклонници от цялата страна

От Надежда Стоянова

В днешно време може и да става все по-трудно за прагматиците да вярват в някаква свръхсила като Всевишния, но това не пречи на милиони хора по целия свят да се кланят на различни Божества. В същото време има и много окултни вярвания, които съвсем размиват представите за реалност и фантазия.

Феномени като този, които ви представяме обаче, със сигурност ще ви накара да поразмислите в какво точно вярвате. 35-годишният индиец Чандър Ораон по рождение има опашка на гърба си. В момента тя е дълга около 40 сантиметра и привлича поклонници от цялата страна, за да докоснат мъжа.

Хората вярват, че това е знак за Божествена сила и той притежава способността да ги благослови. повечето са категорични, че в него се е въплътил Богът на маймуните Хануман, разказва Bacroft TV.

Не всички вярват в целебните му способности, но не са малко тези, за които той е последна надежда. Както знаете, отчаянието ни кара да вярваме в невъзможни неща.

"Той може да се катери по дърветата, държи се като маймуна и е строг вегетарианец, но той не е Бог, а състоянието му е вроден дефект", казва местният лекар Чакраборти.

Според специалистите става въпрос за сина бифида, което представлява непълно изграждане на гръбнака по време на бременността. В резултат на това детето се ражда инвалид или умира от инфекция скоро след появата му на бял свят.

Водещи

Най-четени