Искате ли да си хапнете добре през уикенда и да се порадвате на българското? 08.08 | 07:20

Тогава посетете село Лагодаж

От Лазар Тодоров

Обичате ли да разпускате, като се връщате назад във времето и да попадaте в непознатото, което все пак ви носи усещането, че не ви е чак толкова далечно?

През най-горещия летен месец август ви предлагаме едно невиждано удоволствие, не само за очите като се радвате на неповторима природа и традиционен български фолклор и на най-вкусните български манджи приготвени от един от най-добрите български майстор-готвачи.

Тази година за пореден път в благоевградското село Лагодаж ще се проведе Националния кулинарен фестивал "Пъстра трапеза". На 9-то август в китното българско селище за посетителите на фестивала ще готви шеф Пеньо Иванов, който ще разпали фантазията и най-опитните във готварското занимание.

Празникът на традициите, фолклора и занаятите ще се състои в двора на училището в селото с начален час 11:00. За да се случи той. 

Сега в кулинарната изложба, освен жителите на Логодаж, ще се включат и участници от с. Бачево, с. Скребатно, Бобошево, Лешко, Селище, Българчево, Клисура и Обел, Бело поле, Рилци, Клуб на жените Благоевград и други.

Шеф Пеньо Иванов, който е признат майстор на традиционните гозби, ще приготви вкусни ястия и на професионалната си кухня, с които ще нагости всички.

Една от изненадите във фолклорната програма е участието на естрадния изпълнител Стефан Митров, който ще поздрави гостите с любими хитове от репертоара си. Ще се включат и фолклорни състави от България и Македония и

Сред атракциите на събитието ще бъде и "Чаршията на занаятите” – мястото, където майстори-занаятчии ще демонстрират уменията си и всеки от гостите ще може да се включи. Сред майсторите там ще бъде и Славчо Змияров – ножар, който е номиниран за наградата "Пазител на традициите" 2014.

1357373

Водещи

Най-четени