Испания привлича туристи с гей град 02.09 | 13:50

Ще има и строителство, което да съответства на естетиката на сексуалните малцинства

От Елена Коцева

В началото на следващата година в испанския град Моклинехо, провинция Малага, ще се проведе необичаен референдум – дали градът да се превърне в пространство на различната сексуалност.

Така евентуално Моклинехо ще стане първото населено място в света, където ще живеят само хомосексуални, пише Mig.news.

В предложението се предвижда всички жилищни сгради да бъдат пребоядисани в розово.

Инициативата е на организатора на ежегодния празник на хомосексуалните в Испания Хавиер Чека, като те са получили подкрепата на кмета на Моклинехо.

Освен това като предварителна подготовка за инициативата са сключени договори с няколко компании за строителство на около 600 нови сгради, които "да съответстват на естетиката на сексуалните малцинства". 

Организаторите на празника ще подпишат и договор с кмета, който ще предвижда цялостната естетическа издържаност на града в тази посока, построяване на специален парк, където жителите ще могат да търсят своите бъдещи партньори.

Създаването на град за гей общност по мнението на кмета преди всичко ще подпомогне местното население в условията на икономическа криза, както и ще разреши въпроса с безработицата в сферата на строителството и туризма.

"Нашият народ е особено дружелюбен и гостоприемен, а освен това ние се намираме и само на 10 километра от плажната ивица", обяснява решението си да подкрепи инициативата кметът.

Водещи

Най-четени