Италианките са най-нещастните жени в Европа 18.08 | 20:23

76% от италианките не са щастливи от живота си, сочи авторитетно проучване

От Ивайло Ачев

Италианските домакини са "най-отчаяните от живота" в Европа, сочи годишното проучване "Жените и качеството на живота", цитирано от АФП.

Според изследването, в което са участвали 4 хил. жени от цяла Европа, 76% от италианките не са щастливи от живота си. Това е с 2,5% повече, отколкото през миналата година.

Оказва се, че 46% от италианките се притесняват от икономическата криза и от липсата на пари. Цели 50% пък съжаляват, че са се омъжили, а 66% не са искали деца.

През февруари тази година 1 млн. италианки протестираха по улиците на Рим срещу мачо отношението към тях. Протестите бяха насочени срещу италианския премиер Силвио Берлускони, който често съветва жените да се грижат за красотата си и да се женят за богати мъже.

Като цяло жените от най-силните европейски държави окупират челните места в класацията по недоволство. На второ място са испанките – 63% от тях не харесват живота си. Трети са французойките (57%), а четвърти – британките (51%). Германките са на пето място – 47% от тях недоволстват от съдбата си.

Водещи

Най-четени