Италиански университет превключва на английски 20.05 | 15:05

Политехническият университет в Милано е един от водещите университети в Италия

От Деляна Петкова

Политехническият университет в Милано, един от водещите университети в страната, ще премине към преподаване изцяло на английски език от академичната 2014 година.

 

Така учебното заведение ще се превърне в първото в Италия, в което всички лекции ще бъдат на английски език, предаде Reuters, а целта е по-добри възможности за студентите след дипломиране.

Освен това ръководителите на университета със 149-годишна история се надяват, че ще успеят да привлекат добри студенти от чужбина, за които италианският език досега е бил пречка.

"Трябва да подготвим нашите студенти за професионалния свят", коментира ректорът на университета Джовани Ацоне. Нашите студенти често работят с техни връстници от Индия и Китай, както и от много други държави, по различни проекти, допълва още ректорът. За него преподаването на английски език ще подготви студентите по-добре за следващите етапи от професионалния им живот.

В същото време трудовият пазар в Италия е засегнат силно от кризата и много от младежите в страната започват да търсят препитание в чужда държава. От 2011 година офертите за работа от чужбина за нашите дипломанти са с 42% повече и аз не виждам изгледи този процент да намалее, потвърди още ректор Ацоне.

Политехническият университет е сред 50-те най-добри технически висши учебни заведения в света, според класацията на QS World University.

 

Водещи

Най-четени