Как американските пощальони се спасяват от зли кучета? 24.05 | 12:33

Атаките са най-много в Лос Анджелис, следван от Хюстън, Сан Диего и Чикаго

От iNews.bg

Нито сняг, нито дъжд, нито жега или мрак могат да спрат 617 хиляди американски пощенски служители да доставят над 155 милиарда писма годишно.

Но има едно нещо, което може да им попречи – ръмжащо, пазещо територията си куче. Статистиките показват, че миналата година пощальони са били ухапвани от кучета 5767 пъти. Въпреки че това е само малка част от всички ухапвания, които се случват в САЩ всяка година (около 4.4 милиона), това се явява голям проблем за пощенските служители, които трябва да доставят писма до домове, в които има агресивни кучета, пише Мегавселена.

Атаките са най-много в Лос Анджелис, следван от Хюстън, Сан Диего и Чикаго. Мениджърът по безопасността към Американските пощенски служби Линда де Карло отбелязва, че много от собствениците на кучета отказват да повярват, че техните кучета хапят, но те го правят.

Тя добавя, че всички атаки са предотвратими. Де Карло препоръчва на собствениците да осигуряват дистанция между кучетата си и доставящите пощальони. Тя също казва, че хората трябва да избягват да вземат писмата и колетите си директно от пощальона, защото кучетата може да разберат погрешно този акт като заплашителен. Пощальони, които се чувстват в опасност, могат да оставят пощата в близък пощенски офис.

Но в една област пощенските служители не чакат собствениците на кучета да тренират домашните си любимци. В Лос Анджелис, където хубавото време и многото дворове в предградията увеличават възможностите за нападения от кучета, пощенските служители работят с кучешки дресьор, който е нает от градския директор на пощите.

Алън Бърнсуърт учи пощенските служители да използват чантите си, за да отблъскват агресивните кучета, достатъчно, че да напуснат двора и да се качат в превозното си средство. Според дългогодишни пощенски служители трябва да бъдат наети повече дресьори, за да бъдат предотвратени ухапванията.

Искате да знаете как да избегнете ухапване от куче с пощальонска чанта? Хуманното общество на Съединените щати (Humane Society of the United States) препоръчва да обръщате внимание на езика на тялото на кучето, да избягвате визуален контакт и да отстъпите бавно назад.

Водещи

Най-четени