Как да бъдем добър мениджър? 05.08 | 19:51

Вижте 10 заповеди на ръководителя

От Лазар Тодоров

Да се управляват хора не е никак лесна задача. Най-малкото заради индивидуалността на всеки човек е трудно да се получи перфектният синхрон. Но все пак, за да няма ситуации, в които неразбирателството достига до нива на война е хубаво ръководителят да се намеси.

Как обаче да се превърнем в добър мениджър? Как да постъпим, че хем да печелим уважението на колегите си, хем да сме справедливи, хем и работа да се върши? Често може да загубим представа за държанието ни и за това как въздействаме на хората, с които работим.

За да не изпадате в подобна ситуация или просто, за да обогатите познанията си в тази сфера, сме ви приготвили 10-те заповеди на добрия ръководител.

1. Знайте ролята и задълженията си

На първо място - вършете си работата. Освен че в крайна сметка това ви е работата, стриктното вършене на задълженията е стратегически ход, чрез който показвате на служителите си, че може да се разчита на вас и че сте способни да се справите със задачите, които самият вие поставяте.

2. Опознайте силните страни на екипа си и способностите на служителите

Когато има комуникация между ръководител и служител, работата върви много по-гладко. Осигурявайте обратна връзка на екипа си възможно най-често, за да могат хората, с които работите, да си сверяват часовниците и да знаят, че има кой да оценява работата им.

Вижте и останалите на Div.bg.

Водещи

Най-четени