Как да готвим с бира 07.04 | 12:51
Полезно и любопитно
Когато си говорим за алкохол и готвене, първото нещо, което назрява в главите на повечето хора, е виното. Може би, защото е най-често използваната гореща напитка при различни видео ястия.
Биричката обаче също може да послужи като ценна съставка, която може да обогати вашето творческо мислене в кухнята.
По същество бирата може да се добавя в най-различни ястия.
Можем да започнем с марината на месо. Бирата е чудесно средство за мариноване на по-големички парчета месо.
Ако се добави биричка към тесто, то продуктът става по-мекичък, а трайността му се удължава. В бирата има активна мая, която е отговорна за бухването на тестените изделия. Това е причината, която обяснява и прибавянето на бира в панировки.
Водещи
-
Заради липсата на ток жители на Троянско се събраха на протест
Затова жители от общината се събраха пред офиса на енергодружеството в Троян, за да попитат...
28.12 | 18:00
-
И това доживяхме! Бедните вече ходят да празнуват в Гърция
Cpeд нaй-cĸъпитe oфepти e тaзи зa пpeзидeнтcĸи aпapтaмeнт нa 5-звeздeн xoтeл в Бypгac нa...
28.12 | 17:40
-
Народно поверие гласи: Ако днес цялото ви семейство си пожелае нещо, то ще се сбъдне
Празничните дни и народни поверия не приключват с Коледа
28.12 | 17:20
-
Задълбочава се кризата с личните лекари
Броят им у нас продължава да намалява, а натоварването върху тях расте, става известно от...
28.12 | 17:00
Най-четени
-
Снеговалежът в централните и източните райони от Северна България продължава и днес
Ще духа слаб, по долината на Струма и в Източна България предимно умерен север-северозападен...
28.12 | 08:59
-
Не само в България обичат кисело зеле
И в Германия то има дълга история и традиции. А и в други страни го ценят. Днес киселото зеле...
28.12 | 09:40
-
АБВ за вписването на втора православна църква: Поставя се началото на нов разкол
В позицията си от АБВ припомнят първия опит за намеса в църковните дела по времето на...
28.12 | 13:59