Как да готвим с бира 07.04 | 12:51

Полезно и любопитно

От Таньо Давчев

Когато си говорим за алкохол и готвене, първото нещо, което назрява в главите на повечето хора, е виното. Може би, защото е най-често използваната гореща напитка при различни видео ястия.

Биричката обаче също може да послужи като ценна съставка, която може да обогати вашето творческо мислене в кухнята. 

По същество бирата може да се добавя в най-различни ястия.

Можем да започнем с марината на месо. Бирата е чудесно средство за мариноване на по-големички парчета месо.

Ако се добави биричка към тесто, то продуктът става по-мекичък, а трайността му се удължава. В бирата има активна мая, която е отговорна за бухването на тестените изделия. Това е причината, която обяснява и прибавянето на бира в панировки.

Още адски любопитни начини за готвене с бира, в Kulinar.bg.

Водещи

Най-четени