Как да готвим с бира 07.04 | 12:51
Полезно и любопитно
Когато си говорим за алкохол и готвене, първото нещо, което назрява в главите на повечето хора, е виното. Може би, защото е най-често използваната гореща напитка при различни видео ястия.
Биричката обаче също може да послужи като ценна съставка, която може да обогати вашето творческо мислене в кухнята.
По същество бирата може да се добавя в най-различни ястия.
Можем да започнем с марината на месо. Бирата е чудесно средство за мариноване на по-големички парчета месо.
Ако се добави биричка към тесто, то продуктът става по-мекичък, а трайността му се удължава. В бирата има активна мая, която е отговорна за бухването на тестените изделия. Това е причината, която обяснява и прибавянето на бира в панировки.
Водещи
-
„Виена Шьонбрун Оркестра“ с трети концерт в София
Австрийските музиканти пристигат с нов празничен репертоар и специална програма, вдъхновена от...
20.11 | 19:15
Най-четени
-
ГЕРБ предлага коледните добавки за пенсионерите, които са под прага на бедност, да бъдат 120 лв
. Това съобщи в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
20.11 | 10:45
-
Служители в администрациите протестират в цялата страна, настояват за ръст на заплатите с 20%
Ирина Ангелова допълва, че ниските доходи ги принуждават постоянно да се лишават и да търсят...
20.11 | 11:45
-
Рецепционисти вече получават до 3000 лева, а хотелските мениджъри – до 120 000 евро годишно
Особено внимание той отделя на нарастващите заплати в бранша, които според него стоят в...
20.11 | 12:45
-
Колко дълго издържат яйцата в хладилника?
По-специално експертът по храните Закари Картрайт обясни колко дълго всъщност издържат яйцата...
20.11 | 11:59