Как да запазите свежестта на плодовете и зеленчуците в хладилника 02.03 | 12:39

Сравнително евтино при това

От iNews.bg

Едва ли има човек, който да не е изпадал в следната ситуация - да зареди хладилника с пресни плодове и зеленчуци и да ги открие омекнали и разкашкани, когато настъпи моментът да ги включи в здравословното си меню. Решението в случая е или свежите продукти да бъдат изядени незабавно, или на помощ да се притече новият високотехнологичен помощник "БериБрийз", съобщава сайтът Engadget.


Задачата на новата джаджа е да подсигури запазването на свежестта на плодовете и зеленчуците след поставянето им в хладилника. "БериБрийз" се грижи пресните продукти да са добре проветрени и снабдени с кислород. Устройството елиминира всички микроорганизми - бактерии, вируси, плесени и гъбички, които могат да превърнат свежите продукти в нещо недостойно за вкусовите рецептори, отбелязва БТА.


Джаджата също така унищожава всички нежелани миризми и вкусове, които могат да се "лепнат" върху здравословните плодове и зеленчуци от останалите продукти в хладилника.
Всичко, което потребителят трябва да направи, е да постави "БериБрийз" върху най-горния рафт, и да остави устройството само да се погрижи за останалото.


Джаджата може да бъде закупена от "Amazon" за около 42 долара.

Водещи

Най-четени