Как да не сме стресирани в офиса? 15.11 | 08:14

А знаем, че работната среда понякога може да бъде наистина изнервяща

От Кремена Бедерева

Работната среда понякога може да бъде наистина изнервяща. Изследване на ComPsych - организация, която се грижи за служителите, сочи, че за 63% от 1 800 интервюирани, работното място е източник на стрес.

Именно заради негативното действие върху организма, учените, провели изследването предлагат няколко съвета как да намалим стреса на работното място.

Бързо набиране: Мама!

Оказва се, че само гласът на майката може да има успокояващ ефект, дори и при възрастните. От дадена изследвана група, хората, които говорели с майките си по телефона показали намалени нива кортизол в организма (стресовия хормон) и повишен окситоцин (успокояващия хормон).

Клюкарстване с колегите

Ако някой в офиса е накарал кръвта ви да заври от гняв, споделете мъките си с друг колега. Доказано е, че клюките влияят положително на мозъчната дейност, а също така намаляват сърцебиенето и нивото на стреса.

Хапнете шоколад

Като че ли шоколадът е лекарство за всичко. Направено изследване доказва, че хората, които са яли черен шоколад всеки ден в продължение на две седмици, са по-спокойни. Затова специалистите съветват на бюрото в офиса винаги да има парченца от сладкото изкушение.

Какво още да направите, за да намалите стреса в офиса си, вижте на Jenite.bg.

Водещи

Най-четени