Как да познаете нечий зодиакален знак 01.01 | 12:04

За да не се налага да задавате странния въпрос “Ти коя зодия си?” при първата среща с непознат

От Мартина Панайотова

Някой някога познавал ли е вашия зодиакален знак? Това е доста интересна способност и изисква практика, но не е непостижимо.

Не всички са съгласни, че това е възможно или пък че зодиакът има някакво реално значение. Но ето все пак съвети, за тези, които са склонни да повярват:

Дали са със силни характери? Дали са уверени в действията си? Дали проявяват качества, които не са характерни за повечето хора? Познавате ли този човек добре?

Ако е така, то той/ тя би бил идеален, за да започнете да упражнявате аналитичните си способности. Дали действа като всички останали? Срамежлив/а ли е? Потаен ли е?

Вижте най-общите черти и характеристики на представителите на различните зодии:

Овен

Доста силен и конфликтен глас, атлетичен, импулсивен, безразсъден, властен, прекалено самоуверен, динамичен, шумен, враждебно настроен, темпераментен, егоистичен, предприемчив.

Телец

Ценител на хубавите неща, може даже да изглежда леко материалистичен. Наслаждава се на по-добрата страна на живота. Понякога действа прекалено мудно, но пък е чудесен в управлението на пари. Много практичен и здраво стъпил на земята. Обича да си похапва.

Близнаци

Много добър в споровете! Остроумен, обича флиртовете, закачлив, но понякога може да прекали и да стане доста нападателен. Непоследователен, но пък много лесно може да му угодите. Интелектуалец, перфекционист и с доста често променливи настроения.

Рак

Много чувствителен, романтичен, мил. Обича домашните ястия и да прекарва много време със семейството си. Затова е и социално-консервативен, отдръпва се от полезрението, когато е обиден или наранен.

Лъв

Любящ, чувствителен, обича децата. Обаче е голяма драма, много е взискателен и иска да бъде център на вниманието. Умен, арогантен, самокритичен, интелигентен, шумен, лоялен и изключително привлекателен.

Дева

Изпълнява всички задачи с типичния си перфекционизъм. Критичен, интелигентен, доста остроумен, упорит, природно срамежлив, организиран. Опитва се да живее здравословно, обича чистотата и семплото декориране на интериора. Определено знае как да спечели в спор.

Везни

Нерешителен, обича да флиртува, фриволен, грациозен, справедлив, ценител на красотата. Много е добър в изпълняването на няколко поставени задачи. Учтив, галантен, с много добри маниери. Идеалистичен радетел за мир.

Скорпион

Страстен, уверен, лоялен, атлетичен, мистериозен, приключенец. Динамичен, сексуален, идеен, ревнив, властен, темпераментен и с много силна воля.

Стрелец

Приключенец, независим, смел, интелигентен, харизматичен, бунтовник и в непрестанно търсене на свободата. Много бъбрив, забавен, импулсивен, оптимистичен и понякога е голям философ.

Козирог

Инат (с главно И), резервиран характер, щедър, работлив. Обича да дразни, но уважава много по-властните.

Водолей

Обича да помага на другите, оптимист, ентусиаст, понякога студен и безразличен, но крайно ексцентричен. Оригинален, единствен по рода си. Идеалистичен, с много, ама много бързо променящо се мнение. Решителен.

Риби

Чувствителен, приятелски настроен. Красиви очи и усмивка. Много голямо въображение. Често сменя настроенията си, обича да се грижи за другите. Внимавайте, много лесно се обижда.

Проследете внимателно тяхното държание, особено в спор или в работа с група:

Кардинални (Овен, Рак, Везни, Козирог): Обикновено отговарят на конфликтите самоуверено, решително, инстинктивно, за да тушират нападението. Много лесно се мотивират, за да започнат изпълнението на поставена задача.

Стабилен (Телец, Лъв, Скорпион, Водолей): Въздържат се в реакциите си и отговарят с мълчание или с пасивно агресивно поведение, за да покажат, че няма начин обидата да ги засегне. Обичат да довършват задачите си по техен стил и докрай.

Непостоянен (Близнаци, Дева, Стрелец, Риби): Доста са артистични дори в своите конфликти, но като цяло избягват споровете. Много са добри в мотивирането на останалите.

Водещи

Най-четени