Как да преценим, че една дюнерджийница е надеждна 28.01 | 10:51
Трябва да умеем да се пазим сами

Дюнерите са на всеки сантиметър, но това не значи, че всички са еднакви. От много години този тип джънк храна властва над гладните и бързащи български стомаси и това е световна тенденция. Световна тенденция обаче е и фактът, че част от дюнерджийниците не покриват елемнтарни изисквания за хигиена, което се отразява на стомасите на клиентите.
За да се опазим най-добре от хранително натравяне или консумиране на мръсна храна, трябва да умеем сами да преценяваме дали мястото, от което смятаме да си закупим нещо за ядене, е чисто и безопасно. Ето няколко съвета, които да следвате, когато сте решили да си вземете дюнер.
1. В мястото, където се намира дюнерджийницата, задължително трябва да има хладилник, дори да е малка будка или каравана.
2. На работното място на готвача не трябва да е прекалено горещо - не повече от 26 градуса. Нали не ви се хапва пот като бонус.
3. Трябва да има мивка.
4. Готвачът трябва да е с дрехи за готвене и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО – ръкавици. Ако няма - ядете на собствена отговорност.
Още знаци, за които да следите, ако ще си купувате дюнер, ще откриете в Div.bg.
Водещи
-
Рекордно количество кокаин е заловено на ГКПП „Капитан Андреево“
По случая са задържани няколко души
20.07 | 10:02
-
Дневен хороскоп за 20 юли
20.07 | 09:38
Най-четени
-
Дневен хороскоп за 20 юли
20.07 | 09:38
-
Велизар Енчев: Участието на германския посланик в протеста срещу съдебния произвол у нас е двусмислен акт
Посланието на Ирене Планк към България не е послание от Берлин, а от Брюксел, смята той
19.07 | 11:00
-
Мара Отварачката вече е г-жа Петкова (СНИМКИ)
Миньончето на поп фолка мина под венчило за четвърти път
19.07 | 13:40