Как да преценим, че една дюнерджийница е надеждна 28.01 | 10:51

Трябва да умеем да се пазим сами

От iNews.bg

Дюнерите са на всеки сантиметър, но това не значи, че всички са еднакви. От много години този тип джънк храна властва над гладните и бързащи български стомаси и това е световна тенденция. Световна тенденция обаче е и фактът, че част от дюнерджийниците не покриват елемнтарни изисквания за хигиена, което се отразява на стомасите на клиентите.

За да се опазим най-добре от хранително натравяне или консумиране на мръсна храна, трябва да умеем сами да преценяваме дали мястото, от което смятаме да си закупим нещо за ядене, е чисто и безопасно. Ето няколко съвета, които да следвате, когато сте решили да си вземете дюнер.

1. В мястото, където се намира дюнерджийницата, задължително трябва да има хладилник, дори да е малка будка или каравана.

2. На работното място на готвача не трябва да е прекалено горещо - не повече от 26 градуса. Нали не ви се хапва пот като бонус.

3. Трябва да има мивка.

4. Готвачът трябва да е с дрехи за готвене и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО – ръкавици. Ако няма - ядете на собствена отговорност.

Още знаци, за които да следите, ако ще си купувате дюнер, ще откриете в Div.bg.

Водещи

Най-четени