Как да си намерим приятел? 06.11 | 07:42

За дамите, които все още търсят своята половинка

От Мартина Панайотова

Дами, колко често се чудите  дали нещо с вас  не е наред и защо не можете да си намерите приятел? Ще се опитаме да отговорим на вашите въпроси и догадки с няколко съвета:

1. Бъдете себе си

Опитайте се да бъдете напълно естествени в общуването. Дайте на мъжа възможността и времето да опознае истинската ви същност, не онази, която той иска да моделира и превърне в перфектния женски образ. Не забравяйте, че е много привлекателно и предразполагащо една жена да показва своя характер без свян, да бъде себе си дори в най-трудните ситуации.

2. Поканете го на среща

Не е нужно да чакате общите ви познати, (ако има такива) да ви съберат. Поканете го на кино, на разходка в парка, на изложба, каквото и да е. Тук в никакъв случай не искаме да натрапим модерното схващане за еманципираната жена, която обсебващо напада мъжа. Просто покажете заинтересованост, а после може леко да се дръпнете настрани и да оставите нещата в негови ръце.

3. Спрете да търсите красивата външност

Недейте да определяте човек по красотата му. Има голяма вероятност да пропуснете правилния човек за вас, само защото не е най-сексапилният мъж на партито. Търсете чар, искрена усмивка, мил поглед и... подобаващо джентълменско отношение.

4. Не обсъждайте другите жени

Мъжете се дразнят и дори изнервят, когато жените клюкарстват пред тях или обсъждат злобно други жени. Опитайте се да намерите по-деликатен начин ако толкова искате да изразите мнението си и в никакъв случай не го заливайте с ненужна информация.

5. Не поставяйте под общ знаменател

Това правило важи както за мъжете, така и за жените. На никого не му е приятно да го сравняват с "всички останали” мъже или жени, нали? Когато комуникирате с него, опитайте се да конкретизирате разговора до вашите персони. В крайна сметка, на кого му пука какво правят останалите. Важни сте само вие двамата.

6. Обръщайте внимание на действията

Най-лесният начин да разберете дали той ви харесва е да обръщате внимание на действията му, не на думите. Ако често изявява желание и настоява да е близо до вас, значи ви харесва. Ако пък не ви звъни, когато е казал, че ще го направи, игнорира ви и постоянно мълчи, вероятно просто не си пада по вас. Той все пак може да ви харесва като човек и да е учтив и мил, но не позволявайте това да ви създава грешни илюзии.

7. Бъдете недостъпна

Жената, която не може да има веднага. Поставете някакви граници в началото. Бъдете недостъпната мадама, която ще му е много интересна и ще иска да спечели. Така ще покажете, че имате своите позиции и самоуважение.

8. Носете малко грим

Не прекалявайте с "маскировката”. Слагайте грим, който да подчертава естествения ви чар. Сладко би било отвреме-навреме да обличате дрехи, които да са с нюанси на любимите му цветове.

9. Игнорирайте го за известно време

Не го търсете за един-два дни. Вижте каква ще е реакцията му. Ако ви потърси и иска да се видите или поне да поговорите по телефона, значи има шанс да ви харесва и да иска точно вас.

Оставяме  да прецените доколко тези съвети биха ви били от полза. Интересно ни е да разберем какви ще са вашите съвети?

Водещи

Най-четени