Как изглежда 100-годишно возило? (СНИМКИ/ВИДЕО) 28.04 | 09:28

Сливен - домакин на парад за ретро-автомобили

От Пламена Вълчева

Над 60 автомобила и 20 мотоциклета от клубове от цялата страна се събраха на парад в Сливен. Жителите на града имаха възможност да се насладят на ретро возила и да проследят развитието на автомобилите през годините.

Най-старият автомобил, показан на изложението е на 100 години.

За втора поред година Сливен е домакин на парад за ретро-автомобили. 100-годишното возило в парада е произведено е в началото на миналия век през 1913-та година. Има само още един такъв екземпляр, който се намира в музей в София.

Както тази ретро-кола, така и всички останали, са в движение. Собствениците им разказват, че поддръжката на тези автомобили е много скъпа.

"Примерно с един нов Мерцедес. Колко давате за едната и колко давате за другата за части... Бъдете сигурни, че за ретро-автомобила може да се каже отиват два пъти повече", казва един от тях.

Без значение колко висока цена дават любителите на това хоби, те са отдали живота си на реставриране на стари автомобили.

Наред с автомобилите бяха показани и стари мотори. Организаторите са категорични, че ретро-парадите в Сливен ще станат традиционн. Повече снимки от парада може да видите в галерията. 

Водещи

Най-четени