Как се забавлявахме на плажа като деца 12.08 | 20:45

"Мамо, къде ми е лопатката?"

От Лазар Тодоров

И сега обичаме морето, и сега не можем без него, но не беше ли много по-вълнуващо, когато родителите ни кажеха "Занимаваме на море!". В главите ни веднага се появяваха образи на безкрайното море, огромния плаж, в който можехме да копаем дупки по цял ден, многобройните мидички, които събирахме, а след това си правехме гривнички от тях.

Няма нищо по-хубаво от детството и всички забавления, които го направиха така незабравимо. Ето още как се забавлявахме на плажа като деца:

Сладолед: Едно време ходенето на море автоматично означаваше, че ще можем да ядем доста повече сладолед от обикновено. Е, да, не беше най-вкусният, нито имаше кой знае какво разнообразие, но беше велико. Понякога дори изяждахме по два на ден под зоркия доволен поглед на бащите ни и леко притеснения, но мързелив поглед на майките ни.

Копаене в пясъка: Прекарвали сме часове наред в едно единствено действие - копане на пясъка с цел образуване на дупка. Колкото по-малка лопатката, толкова по-добре. А най-добре - с голи ръце. Нямаме представа защо сме го правили. Може би така сме можели да се отдадем на мислите си или пък да медитираме. Наистина не знаем с каква цел сме копали толкова много, най-малкото защото след това неминуемо напълвахме дупката или обратно с пясъка, или с вода. Отново без причина. Или просто сядахме вътре и се заривахме. След това ни ставаше скучно и веднага търсехме нещо друго за вършене.

Плискане във водата: Е, добре де, и сега ни се случва да се засилим от брега и да се пльоснем в морето, изпръсквайки максимално количество хора и най-вече жени, които не искат да си мокрят косата. Като деца също обичахме въпросното плискане, но бързо ни омръзваше стоенето във водата, защото предстоеше нещо къде-къде по-интересно - копаене на дупка в пясъка.

Вижте още от любимите детски забавления на плажа на Div.bg.

Водещи

Най-четени