Как се прави агнешко на пещ? 20.04 | 16:07
В с. Вълче Поле пекат мръвката 4 часа
От рано сутринта в Хасково традиционните за празника агнета се вътрят на шиш.
За да се изпече близо 25-килограмовото агне са необходими поне 5 часа. На село Вълче Поле, обаче предпочитат агнешкото да приготвят на пещ.
Месото се овкусява със сол, черен и червен пипер и се добавя джоджен, толкова разкриха местните майстори.
Великденското агне се пече във фурната близо 4 часа.
Още няколко идеи за вкусно агнешно можете да намерите на страницата на Kulinar.bg. Как да приготвите пълнено агнешко бутче по македонски, вижте тук. В случай че предпочитате нашенска рецепта, ви предлагаме пълнена агнешка плешка.
Водещи
-
Дефицитът на лекарства отново тревожи обществот
Най-сериозно се усеща недостигът на антитромботични медикаменти
17.01 | 18:00
-
Мариан Бачев ще изпълни ангажиментите си като актьор към Русенския театър
Там той ще си партнира с Мая Новоселска
17.01 | 17:20
-
Опозицията подозира, че Делян Пеевски ще има влияние в кабинета ОБЗОР
„Ако Демокрация, права и свободи усетят под някаква форма, че действително има такова влияние...
17.01 | 17:00
Най-четени
-
Петков: Ако трябва да сме честни, чувството в зала на заклеването на новото правителство не бе приятно
Според него най-важната промяна е, че независимо дали ПП–ДБ са управляващи или опозиция -...
17.01 | 09:45
-
В първия си работен ден: Мариан Бачев изплати 300 000 лв. хонорари на артистите
Всички постъпващи нареждания след 16.01.2025 г. ще продължават да бъдат изплащани по реда на...
17.01 | 14:32
-
Майката на издирвания Ники има нова версия за изчезването му
За мен детето ми е отвлечено с цел просия. А тези, дето ме обвиняват, изобщо не ме познават и...
17.01 | 11:45
-
Бившият щангист Гълъбин Боевски е бил освободен предсрочно от затвора в Португалия
Tова бе втора присъда за трафик на кокаин на бившия щангист
17.01 | 10:15