Как се прави агнешко на пещ? 20.04 | 16:07
В с. Вълче Поле пекат мръвката 4 часа

От рано сутринта в Хасково традиционните за празника агнета се вътрят на шиш.
За да се изпече близо 25-килограмовото агне са необходими поне 5 часа. На село Вълче Поле, обаче предпочитат агнешкото да приготвят на пещ.
Месото се овкусява със сол, черен и червен пипер и се добавя джоджен, толкова разкриха местните майстори.
Великденското агне се пече във фурната близо 4 часа.
Още няколко идеи за вкусно агнешно можете да намерите на страницата на Kulinar.bg. Как да приготвите пълнено агнешко бутче по македонски, вижте тук. В случай че предпочитате нашенска рецепта, ви предлагаме пълнена агнешка плешка.
Водещи
-
София е най-опасният град за децата в Европа
София е на дъното и при обезопасяването на велоалеите, отбелязва международно проучване
25.05 | 18:00
-
Светлана Гущерова иска триъгълно лице
Тя буквално не излизала от клиниките за естетика, твърди клюката
25.05 | 17:40
-
Сбогуваме се с Кирил Ивков в четвъртък
„Синята” легенда си отиде от този свят на 78-годишна възраст
25.05 | 17:20
-
Всеки ден четирима българи умират от хепатит заради ненавременно лечение
Д-р Аспарух Илиев коментира стряскащите данни за тази болест, както и за другите опасности,...
25.05 | 17:00
Най-четени
-
Киселова: Конституционният съд със своя акт ще сложи окончателно край на този спор
Председателят на Народното събрание коментира злободневни теми
25.05 | 13:00
-
Нинова: Пеевски е ключовата фигура, Борисов е притиснат и ще приключи като Доган
"Непокорна България" е за референдум за еврото, подчерта тя
25.05 | 12:40
-
Медицинските сестри излизат на ефективен протест по подобие на софийските шофьори
От Синдиката на българските медицински специалисти искат заплатите им да са 150% от средната...
25.05 | 16:00