Как се прави агнешко на пещ? 20.04 | 16:07
В с. Вълче Поле пекат мръвката 4 часа

От рано сутринта в Хасково традиционните за празника агнета се вътрят на шиш.
За да се изпече близо 25-килограмовото агне са необходими поне 5 часа. На село Вълче Поле, обаче предпочитат агнешкото да приготвят на пещ.
Месото се овкусява със сол, черен и червен пипер и се добавя джоджен, толкова разкриха местните майстори.
Великденското агне се пече във фурната близо 4 часа.
Още няколко идеи за вкусно агнешно можете да намерите на страницата на Kulinar.bg. Как да приготвите пълнено агнешко бутче по македонски, вижте тук. В случай че предпочитате нашенска рецепта, ви предлагаме пълнена агнешка плешка.
Водещи
-
Израелските военни сили значително разшириха контрола си в ивицата Газа
Противоречиви гледни точки
07.04 | 17:59
-
Почина още един от пострадалите при пожара в Кочани
Трагичната новина беше обявена от македонския министър на здравеопазването Арбен Таравари.
07.04 | 17:45
-
За пръв път в историята на медицината, мъжка контрацепция без хормони навлиза в етап на сериозни клинични проучвания
Други проекти за мъжка контрацепция
07.04 | 17:30
-
Сняг затрупа щъркеловите гнезда в село Белозем
По думите му щъркеловите семейства не са обезпокоени сериозно от снежната обстановка и...
07.04 | 17:15
Най-четени
-
15 737 са чуждестранните студенти, които учат у нас през 2024 г.
През 2024 г. почти 9 000 чуждестранни студенти идват от страни извън Европейския съюз, а почти...
07.04 | 10:45
-
Протест срещу убийствата на пътя се провежда пред Съдебната палата в София
Предвидено е оттам протестът да мине през Министерството на правосъдието и парламента....
07.04 | 09:45
-
Рая Пеева оставила Явор Бахаров заради по-добър мъж
В резултат на това тя дори пропускала обещаващи професионални възможности
07.04 | 12:15