Как се прави агнешко на пещ? 20.04 | 16:07
В с. Вълче Поле пекат мръвката 4 часа
От рано сутринта в Хасково традиционните за празника агнета се вътрят на шиш.
За да се изпече близо 25-килограмовото агне са необходими поне 5 часа. На село Вълче Поле, обаче предпочитат агнешкото да приготвят на пещ.
Месото се овкусява със сол, черен и червен пипер и се добавя джоджен, толкова разкриха местните майстори.
Великденското агне се пече във фурната близо 4 часа.
Още няколко идеи за вкусно агнешно можете да намерите на страницата на Kulinar.bg. Как да приготвите пълнено агнешко бутче по македонски, вижте тук. В случай че предпочитате нашенска рецепта, ви предлагаме пълнена агнешка плешка.
Водещи
-
Интензивен е трафикът в цялата страна днес, а започва и влошаване на времето
Полицията извади допълнителни екипи на терен
24.12 | 17:59
-
Над 2,4 милиарда деца в 195 държави: Дядо Коледа скоро ще донесе първите подаръци
Според NORAD Дядо Коледа официално е започнал своето пътешествие около света. Първата му...
24.12 | 17:40
-
Зимни условия и празничен трафик: АПИ с важни указания към шофьорите
Ограничението не се отнася за превозните средства, извършващи обществен превоз на пътници.
24.12 | 17:20
-
Изграждат станции за зареждане на електромобили по „Тракия“
Срокът за завършване на проектите е между 12 и 30 месеца
24.12 | 17:00
Най-четени
-
Най-вкусните джинджифилови сладки
А за да останат меки, има един таен трик - резенче ябълка в кутията, в която ще ги съхранявате
24.12 | 11:59
-
Какво да присъства на трапезата на Бъдни вечер
Насладете се на коледната магия като разгледате тези чудни ястия:
24.12 | 10:16
-
Мъж внесе спестяванията си в банка в Горна Оряховица и предизвика пожар: По банкнотите имало нафталин
При пожар в банков клон в Горна Оряховица са изгорели 30 000 лева
24.12 | 13:00
-
"Спиритис България": Поколението Gen Z почти не консумира спиртни напитки
За младите хора алкохолът не е част от социалния ритуал, както при по-възрастните
24.12 | 12:45