Как се приготвя перфектното кафе? 30.12 | 09:48
Специалисти от университета "Томас Джеферсън" в град Филаделфия, щата Пенсилвания, уверяват, че когато кафето се приготвя на стайна температура по дългия, тъй-наречен студен способ, то става по-малко кисело и по-сладко при консумация, съобщава изданието "Сайънтифик рипорт", преаде Дарик. Учените сравнили вкуса на напитката при различните начини на приготвяне на кафе. Когато смлените зърна се подложат на топлинно въздействие, получената течност киселее. А когато кафето се накисне при стайна температура и се държи да се разтвори в продължение на едно денонощия, тогава е налице студеният способ. Получава се силен и много ароматен концентрат, който може да се консумира приразреждане с вода едно към едно. Може да се прибави по желание, мляко,сметана, лед и т.н. Така приготвеното кафе е и по-сладко на вкус. Неговата концентрация не се влияе от това колко едро е било смляно кафето. При този способ се получава по-висока концентрация на кофеин и на хлорогенова киселина.
Водещи
-
Ловецът на мигранти Динко: В тежко състояние съм в болница
Ямболкият бизнесмен отрече да е издирван от МВР, каквито твърдения се появиха рано тази сутрин...
20.04 | 12:40
-
Тенчо Тенев: Виждал съм Стефан Димитров в КАТ, преди това никога
Ексшефът на КАТ коментира обвиненията, че е запознал разследваните Стефан и Марин Димитрови с...
20.04 | 12:25
-
Бонев и Хекимян в спор за София
За свършеното през последните месеци и трябва ли да се вдига цената на билета за градския...
20.04 | 12:00
-
За пръв път от 83 г. Юпитер и Уран се срещат в Телец
Вижте какво може да очаква всяка зодия
20.04 | 11:40
Най-четени
-
Жълт код за обилни валежи и силен вятър в 7 области
Ветровете ще се усилят в следобедните часове от североизток, по-късно север, вечерта от...
20.04 | 09:15
-
11 пострадали в катастрофа в Турция с автобус с бг регистрация
Двама от пострадалите са в тежко състояние
20.04 | 08:51
-
Натоварено движение през "Петрохан"
Препоръчва се преминаващите през прохода да шофират внимателно.
20.04 | 09:45