Как се приготвя перфектното кафе? 30.12 | 09:48
Специалисти от университета "Томас Джеферсън" в град Филаделфия, щата Пенсилвания, уверяват, че когато кафето се приготвя на стайна температура по дългия, тъй-наречен студен способ, то става по-малко кисело и по-сладко при консумация, съобщава изданието "Сайънтифик рипорт", преаде Дарик. Учените сравнили вкуса на напитката при различните начини на приготвяне на кафе. Когато смлените зърна се подложат на топлинно въздействие, получената течност киселее. А когато кафето се накисне при стайна температура и се държи да се разтвори в продължение на едно денонощия, тогава е налице студеният способ. Получава се силен и много ароматен концентрат, който може да се консумира приразреждане с вода едно към едно. Може да се прибави по желание, мляко,сметана, лед и т.н. Така приготвеното кафе е и по-сладко на вкус. Неговата концентрация не се влияе от това колко едро е било смляно кафето. При този способ се получава по-висока концентрация на кофеин и на хлорогенова киселина.
Водещи
-
Една атака е достатъчна да срине цялата европейска енергийна мрежа
Това твърдят учени в свое изследване
27.01 | 13:10
-
Иво Христов: Тръмп е хищник, но не той ще погребе неолиберализма
Не мисля, че се задава краят на неолиберализма, макар че неолибералният модел е изчерпан и...
27.01 | 13:00
-
Ергенката Валерия и Ваньо Алексиев се сгодиха?
Риалити звездата показа огромно годежно бижу на безимения си пръст
27.01 | 12:30
Най-четени
-
Тийнейджърки се налагаха в бургаски мол
На ВИДЕО се вижда, че охранителите не се намесват
27.01 | 09:00
-
11 области са в грипна епидемия от днес
Нови противоепидемични мерки са добавени в още три области в страната
27.01 | 08:30
-
Асен Василев: Няма никаква причина дефицитът в бюджета да мине минимума от 3% от БВП
По думите ум финансовото министерство трябва да даде много ясно обяснение защо според него ще...
27.01 | 10:00