Как се приготвя перфектното кафе? 30.12 | 09:48

Специалисти от университета "Томас Джеферсън" в град Филаделфия, щата Пенсилвания, уверяват, че когато кафето се приготвя на стайна температура по дългия, тъй-наречен студен способ, то става по-малко кисело и по-сладко при консумация, съобщава изданието "Сайънтифик рипорт", преаде Дарик. Учените сравнили вкуса на напитката при различните начини на приготвяне на кафе. Когато смлените зърна се подложат на топлинно въздействие, получената течност киселее. А когато кафето се накисне при стайна температура и се държи да се разтвори в продължение на едно денонощия, тогава е налице студеният способ. Получава се силен и много ароматен концентрат, който може да се консумира приразреждане с вода едно към едно. Може да се прибави по желание, мляко,сметана, лед и т.н. Така приготвеното кафе е и по-сладко на вкус. Неговата концентрация не се влияе от това колко едро е било смляно кафето. При този способ се получава по-висока концентрация на кофеин и на хлорогенова киселина.
Водещи
-
Заради пожар пътят между автомагистрала "Хемус" и "Провадия" е затворен
От полицията уточниха, че горят сухи треви и оранжерии. Към момента няма опасност за...
29.07 | 17:59
-
Иванчева: В шок съм, още не мога да повярвам, отивам да видя първо сина си и майка ми
По думите й съкращаването с 10 месеца на 6-годишна присъда е голям период.
29.07 | 16:59
-
НАП напомня за срок, който изтича след два работни дни
Възстановяване и Данъчни облекчения
29.07 | 16:45
Най-четени
-
Бойко Борисов: Нямам неизпълнено обещание, пътя до селото е готов!
Планове за нови проекти
29.07 | 13:30
-
Промяна в организацията на движение по магистралите „Струма“, „Тракия“ и „Хемус“
От 29 юли до 31 юли в интервала от 8 ч. до 16 ч. почистване на банкети ще се извършва и в...
29.07 | 10:30