Как се строи огромен снежен човек висок 150 метра? (ВИДЕО) 07.03 | 07:51

Някои от съседите на Новак го сметнали за луд

От Лазар Тодоров

Грег Новак, фермер от Минесота, прекарва стотици часове да построи огромен снежен човек. Той нарича извисяващата се 150 метрова фигура Деденце, пише Oddity central.

Някои от съседите сериозно се усъмнили в разсъдъка на Грег, но той се надява, че снежният човек ще зарадва много хора. "Ако не можеш да победиш зимата, извлечи най-хубавото от нея" е мотото на Новак.

Идеята на фермера идва, когато му се налага да изчисти голямо количество сняг. "Така и така го събирам на едно място, поне да направя нещо практично с него".

Той решава да използва цялата си селскостопанска техника. Новак започва да събира снега на едно място и да го оформя, за да заприлича на снежен човек. Носът на огромната снежна фигура е доста атрактивен. Новак избира кофа за боклук. Освен това той използва шалове и метли, за да предаде образ на творението си.

Времето не е особено благосклонно към идеята на Новак, но той успява да завърши проекта си за 5 седмици.

От различни места на щата идват посетители, които се радват на огромното Деденце. Това не е първата луда снежна идея на Грег Новак. През 1991 година той прави предшественика на Деденце, но малко по-малък. 

Водещи

Най-четени