Как се чупи врат вместо стъкло – олеле, мале (ВИДЕО) 20.12 | 09:50

Катастрофа вместо рекорд

От Антония Михайлова

Опитът на един от акробатите на знаменития Cirque du Soleil да постави световен рекорд по скоростно чупене на дебело стъкло с глава завършил с катастрофа.

Иисус Вила – Полуживотното, трябвало да си пробие по този начин път през десет прегради, но паднал възнак още на първия етап, съобщава Mirror.

Жителят на Лас Вегас се готвел да постави опасния рекорд, като си сложил за защита каска и очила. Но това не му помогнало. Пред очите на десетки хора той налита върху стъклената стена, отскача от нея и пада на земята. Аудиторията избухва в смях, макар на самия акробат очевидно да не му е никак весело. Инцидентът се случил още през лятото, но записът се появява едва сега.

В резултат на неуспешното преодоляване на стъклената бариера американецът получил сериозна травма на шията. Вече няколко месеца човечецът се намира в болница и постепенно се възстановява. Вила е организирал интернет кампания по събиране на средства за лечението си, тъй като натрупал повече от 100 000 долара задължение към лекарите.

Независимо че мнозина му съчувстват, някои смятат, че той сам си е виновен за това, което му се е случило. "За какво му беше да се занимава с глупости?Няма да дам и цент", пишат скептиците.

Катастрофата с глава, сега:

Водещи

Най-четени