Как студентка отказа на „Оксфорд“ 21.01 | 19:41

Изпраща им писмо, че не са отговорили напълно на изискванията ѝ

От Олга Андреева

19-годишна британка, кандидатствала за един от най-престижните университети на Острова, "Оксфорд", е изпратила до ВУЗ-а писмо, в което ги отхвърля.

Ели Ноуъл от Уинчестър заяви, че интервюто, проведено с нея, я е накарало да се почувства като "единствения атеист в огромен манастир".

Решава да им изпрати писмо, пародиращо писмата, с които университетът обикновено отхвърля неодобрените кандидат-студенти, съобщи Digital Spy. В техен стил Ноуъл посочва, че ВУЗ-ът "не е отговорил напълно на изискванията ѝ", за разлика от други, за които също е кандидатствала.

Студентката им написала още: "Вашето заведение беше едно от предпочитанията ми за следване на Право. С голямо съжаление трябва да Ви информирам, че ще изтегля кандидатурата си.

Давам си сметка, че може да бъдете разочаровани от това решение, но бяхте в конкуренция с фантастични университети и след проведеното интервю се опасявам, че трябва да призная, че не отговаряте на стандарта на университетите, на които ще обърна внимание".

Ноуъл дори дава на "Оксфорд" опцията "да кандидатства отново", но отправя критика към "традициите и ритуалите", както и относно пропастта между "малцинствата и белите студенти от средната класа".

Момичето, което се надява да бъде прието в University College London, заяви пред BBC: "Интервюто беше моментът, в който си дадох сметка, че е нелепо да са съглася да бъда оценявана от институция, която принципно не одобрявам. Изведнъж ми стана смешно колко насериозно се взема всичко там."

Говорител за "Оксфорд" заяви лаконично, че от около 10 000 интервюта, които се провеждат в кандидат-студентския период, оплакванията са малък брой. 

Водещи

Най-четени