Каква е тайната на по-малко горчивия шоколад? 23.07 | 13:40

Звучи доста нереално ...

От iNews.bg

Любовта към шоколада е всеобщо позната, но, разбира се, всеки си има предпочитания към това сладко изкушение - млечен, бял или черен шоколад. И докато някои хора се наслаждават на вкуса на черния шоколад, други го ядат, защото са чували, че е по-полезен от млечния. 

Но за радост на всички онези, които избягват черен шоколад заради горчивината, имаме добра новина. Гъбите намаляват горчивината на черния шоколад. Вече съществува технология, чрез която гъбите ферментират и се използват за намаляване на горчивината на какаовите зърна. 

Този метод води до ограничаване на съдържанието на захар в шоколадовите сладкишчета. С напредване на времето все повече хора, консумиращи какаови продукти, са загрижени за здравословното си състояние. Още повече, че мнозина търсят алтернативи на сладкото, като нискокалорични и подходящи за диабетици продукти.

"Използваме гъби, които приучваме да отстранят нежеланите аспекти на хранителния продукт - заяви Алън Хан, изпълнителен директор на Myco Technology Inc, която е основана през 2013 г. в Денвър, Колорадо. - Така той придобива благотворният ефект от гъбите. Колкото до шоколада, горчивината е сериозен проблем. След като я отстраним, нуждата от захар драстично намалява." 

Какво още твърди Алън Хан за горчивината на черния шоколад, може да прочетете в Kulinar.bg

Водещи

Най-четени