Какво ви е необходимо, за да станете добър спортист 16.10 | 07:15

Имаме предвид конкретен спорт

От iNews.bg

Като цяло спорта е за атлетични мъже, които обръщат достатъчно внимание на хранителния си режим, има обаче един конкретен спорт, който се приписва на по-едрите господа – това е сумото.

Да си голям и едър мъж не е достатъчно, за да станеш сумист. Да искаш на всяка цена да победиш също не е равносилно на това да се превърнеш в шампион по сумо. Едно от най-важните условия в кариерата на всички сумисти е да ходят на училище. Но не просто на каквото и да е училище, колкото да отбият номера, а на специално сумо школо.

Мъжете, мечтаещи да успеят в този традиционен японски спорт, посещават специализирани часове в продължение на шест месеца. Учебният процес е разделен на два профила - тренировки и уроци. По време на тренировъчната част мъжете учат техника и поведение в "глинения кръг", но по-трудното идва във втората част - тази с посещаването на училището.

Уроците, преподавани там, покриват всичко, което един сумист трябва да знае освен това как да избута противника си извън кръга. Какво още ви трябва вижте в Div.bg.

 


Водещи