Какво гледа мъжът, когато срещне жената за пръв път 11.10 | 08:35

Оказа се, че господата са доста по-педантични от дамите

От Гергана Златкова

Какво вижда той в мен? Всяка жена би искала да знае отговора на този въпрос. А именно – какво е първото нещо, което мъжете забелязват в една жена? Кое е това, с което да блеснете, да ги впечатлите, да накарате краката им да се подкосят, а вратовете им да се препотят?

Дали представителите на силния пол гледат първо усмивката? И дори и да е така, какво предпочитат – лек нежен гланц или ярко червено червило? Или гледат цялостната визия – дали имате хубаво тяло, дупе, гърди, коса...

Е, оказва се, че не е толкова сложно да разгадаем мъжете – те не са толкова комплексно устроени, колкото много дами си мислят.

Според психолога д-р  Пол Добрански, специалист по семейни връзки и автор на книгата "Тайната психология на това как да се влюбим", красотата и сексапилът са ключът да бъде впечатлен един мъж.

"Първите пет минути, когато се запознаете с някого, са най-важни. И това, което един мъж забелязва веднага в една жена е физическата хубост. Както и излъчването - дали е секси. Дамите обаче могат да бъдат спокойни – не е нужно да бъдете Адриана Лима, за да впечатлите избранника си. Защото всеки представител на силния пол има индивидуален вкус и харесва различни неща в жените. За някои това са гърдите, за други очите, а за трети усмивката на дамата срещу тях е най-важна и им действа най-еротично."

Специалистът обаче подчертава, че това е само в началото: "Не става въпрос каква кариера има жената, с какво се занимава, колко е умна или начетена. Първосигналната реакция на мъжа е да си помисли – дали бих правил секс с нея."

А какво забелязват мъжете, след като са огледали добре външния вид на някоя дама? При какви обстоятелства биха я заговорили или биха и предложили питие? Отговорът може да ви шокира.

Оказва се, че след като са ви поставили в категорията "привлекателна и секси", мъжете стават изключително педантични в изследването на външността ви и започват да обръщат внимание на подробности, за които вие самите не сте се досещали.

За някои е важно лицето, цвета на косата, очите, дали се усмихвате достатъчно, как се държите- дали не се притеснявате прекалено, или се чувствате комфортно в тялото си. Други обаче стигат до крайности – как жената върви, с какво е обута, каква е дължината на маникюра й...

Така че момичета примирете се – за мъжете угодия няма!

Водещи