Какво е да имаш 98 деца!? 20.03 | 21:58

Холандски донор на сперма има деца из цяла Европа

От iNews.bg

Холандецът Ед Хоубен има необичайно хоби - той е спал с десетки жени, които го търсят заради легендарната му способност да опложда, като го прави безплатно, съобщава "BBC”.

Хоубен е екскурзовод по професия от Маастрихт и има вече 98 деца. Той събира техни снимки и поддържа списък на потомството си, за да намали риска от неволно кръвосмешение между тях.

Започнал е като традиционен донор на сперма през 2002г., но сега вече го прави по "традиционния начин", с оборудването, което Бог му е дал. "Така шансовете за зачеване са много по-добри" - твърди той.

Мотивира го "красивата надежда, че създава нов живот, който ще бъде обичан и ще получава много грижи".

Ед Хоубен е бил девствен до 34-годишна възраст, но сега се смята за най-плодовития донор на сперма в света.Той помага безплатно на лесбийски двойки, на самотни жени и хетеросексуални семейства, които имат проблеми със зачеването.

Майката на 98-ото му дете Мадита е 28-годишна медицинска сестра. Тя казва, че просто не е срещнала подходящия човек, а отчаяно искала бебе и започнала да търси донор като Хоубен. 

Хоубен има деца из цяла Европа, дори в Нова Зеландия, допълва БТА. 

Що се отнася до издръжката на децата, преди е искал договор, че няма да го търсят, но когато адвокатът му е казал, че документът няма да има никакво значение в съда, е спрял. 

Един ден Ед Хоубен се надява да има свое собствено семейство. Тогава той ще спре благотворителната си дейност, но го казва сякаш малко със съжаление. Възможно е само да я ограничи до жени, които вече са имали деца от него.

Водещи