Какво не знаем за женското приятелство? 28.03 | 08:52

Митове и истини за женското приятелство

От Пламена Вълчева

Всяка жена има най-добра приятелка, с която са заедно още от детските си години. После са били заедно в гимназията, винаги са се контили в един стил и тяхното приятелство е вечно. Без значение какви са възможностите на момичетата, те говорят с техните най-добри приятелки всеки ден. И докато жените всъщност са сложни личности, то техните приятелства не са.

Как ви се струва това? Е, не е вярно или поне не напълно. Има ги и такива жени сигурно, но те са изключения.

Истината е, че тази идеализирана версия на женското приятелство не е вярна. А какво всъщност представлява то? Huffington post ни предлага да оспорим 4 мита за приятелството.

Най-добри приятели завинаги

1. Идеята, че двама човека могат да бъдат "Най-добри приятели завинаги" е може би един от най-пропуканите митове в обществото ни. Да, такова приятелство може да съществува, но не се случва на повечето от нас и точно затова е грешно да се възприема като нещо нормално. Истината е, че да вярвате, че вие и вашата най-добра приятелка ще растете и ще се развивате и променяте заедно, но никога няма да поемете в различни посоки, е нереалистично вярване. Приятелите идват и си отиват в нашия живот. Нормално е да имаме покрай нас няколко човека, които на определени етапи от живота си да чувстваме като най-добри приятели.

Да бъдете приятели, значи да бъдете в постоянна връзка (Facebook не се брои)

2. Лесно е да бъдете с приятелите си в студентски си години, защото всички живеете наблизо, посещавате подобни занятия и петък вечер винаги сте заедно. Обаче, питали ли сте се защо всъщност не сте запазили тези приятелства? Понякога дори и да живееш с някой, има моменти, когато нямате какво толкова интересно да споделите. Не е лошо да не успявате да поддържате постоянна връзка с приятелите си. Това, че не си говорите всеки ден или не се чувате всяка седмица, не значи, че не сте добри приятели. Това е знак, че сте пораснала жена, която е заета с "кръговрата на живота".

Лесно е да поддържаш приятелство с истинските си приятели

3. Колкото повече растем, това правило става все по-грешно. Имаше времена, когато нещата бяха по-лесни, но с възрастта и задълженията, вече се радваме и на 1-2 часа сами със себе си. Това за съжаление оставя малко време за женски вечери и приказки.
Истината е, че да имаш приятели, да поддържаш връзка с тях и създаваш нови приятелства, изисква време, енергия и усилия. Това е причината и много хора да се обърнат към онлайн срещи и запознанства. Оставете идеята за "истинското" приятелство, което е нещо естествено, както и митът, че за да се омъжим, имаме нужда само от любов.

Ако едно приятелство ви се струва различно и не ви харесва, може пък да има нещо различно във вас

4. Всички ние имаме различни нужди и преминаваме през различни етапи от живота си, което значи, че нещата, от които се нуждаем също се променят. Някои от нас обичат да имат много приятели, а други се чувстват по-удобно с един или двама. Идеята е, че трябва да се чувстваме добре с това, което имаме, защото приятелството трябва да ни носи щастие.

Затова спрете да се чудите колко и какви приятели имате и не сравнявайте филмите с реалността, а се наслаждавайте на приятелствата в живота ви и преценяйте хората, които ви подкрепят, помагат и ви носят щастие.

Водещи

Най-четени