Какво показват астрологичните знаци за Годината на овцата 19.02 | 15:00

За жалост астрологичните знаци не предвещават добра година

От Беатрис Николoва

Китайската нова година настъпи и с нея влязохме в Годината на овцата. За жалост астрологичните знаци не предвещават добра година - ясновидците предсказват бедствия, нестабилна икономика и притеснения на бъдещите родители относно благата репутация на новата лунна година, съобщава агенция АР.

Този животински символ, който се завръща на всеки 12 години в китайския лунен календар, изпитва явна криза на идентичността. Годината често бива припозната в три варианта като Година на овцата, Година на козата или Година на овена. Това объркване се поражда от китайския символ "ян", който е характерен и за трите тревопасни, независимо дали притежават или не рога.

Миналата лунна година, преминала под знака на Коня, се считаше от астролозите за щастлива, въпреки че беше белязана от потресаващи самолетни катастрофи на азиатския континент. За следващите 12 месеца ясновидците вещаят капризна икономика, още транспортни произшествия и природни бедствия, предизвикани от силни ветрове, като торнада в САЩ и тайфуни в Югоизточна Азия.
 

За Китай, където не бушуват смерчове, предсказанията означават повече замърсяване на въздуха, което чрез въздушните течения, ще засегне живота на повечето китайци.

Такива са прогнозите на хонконгския астролог Дун Цзялин. Той очаква през юни да настъпят горещини в Китай, а западните икономики да преминат в режим на нестабилност. Но през август и септември ще стартира значително по-устойчив в икономическо отношение период.

Специалистът по фън шуй Клемънт Чан виждал "много огън" през тази година. А огънят, според него, означавал и повече катастрофи. Той предвижда разбивания на пътнически самолети през първите шест месеца, но не чак толкова много, колкото миналата година. Като положителна тенденция той вещае значителни успехи на жените-мениджъри.

Хората, родени под знака "ян", се счита, че са с добро отношение към родителите си, те са с големи сърца, доста артистични, но срамежливи и упорити. Ала китайските родители биха избегнали да им се роди отроче в Годината на овцата. Според поверията те биха били повече последователи, отколкото лидери. Шанхайски родилни домове предричат 20-процентен спад на ражданията през следващите 12 месеца в сравнение със средните  показатели.

Водещи

Най-четени