Какво си купуват спечелилите от лотарията? 18.05 | 11:27

Новите милионери предпочитат джакузита и огромни гардероби

От Елена Кирилова

Малцина са онези, които успяват да спечелят от лотарията и да сбъднат онези свои мечти, които са свързани с пари. Ново проучване разкрива за какво най-често харчат спечелената сума късметлиите, съобщава в. Telegraph. 

29% от новите милионери се сдобиват с джакузи само три месеца след като грабнат джакпота, докато 28 на сто предпочитат да похарчат известна сума за стая, представляваща огромен гардероб.

Близо една четвърт от анкетираните са заявили, че са сложили електрически врати в новия си дом. Един на всеки петима си е направил стая за игри, а 17 на сто са се сдобили с маса за снукър.

Една пета от щастливците, ударили джакпота, са си купили куче, докато един на всеки 25 души си е взел котка, сочи проучването, направено от Националния лотариен оператор във Великобритания.

Добрата новина е, че хората предпочитат да използват парите си и за полезни неща. Около 16 на сто признават, че са започнали да водят по-здравословен начин на живот, като са си направили фитнес зала у дома.

Купонджиите (10%) съвсем очаквано са си направили бар вкъщи, където да се събират с приятели.

Един от милионерите разкри, че си е купил три пиана, а друг е предпочел да похарчи солидна сума, за да си направи кладенец в двора на къщата.

10 на сто от късметлиите са си купили нови къщи в близост до река или езеро. Изненадващо по-малко от една трета са наели чистачка, която да им помага у дома.

Водещи

Най-четени