Какво става с лицето, когато гримът не се маха един месец 29.07 | 14:56

Един доста гнусничък експеримент

От Мартина Панайотова

Преди време Ана Пърсглав е се впусна в един странен и необичаен експеримент - в продължение на цял месец тя не използва грим, не посещава фризьор и козметик, не се обезкосмява.

Явно госпожа Пърсглав си пада експериментатор по природа, защото за да убеди жените, че трябва съвестно да почистват грима си вечер, тя се впуска в друго начинание - не премахва макиажа си в продължение на цял месец. През това време тя се гримира сутрин, вечер си ляга така, а сутрин под душа измива лицето си единствено с вода и се гримира отново.

По време на това предизвикателство 40-годишната Ана посещава веднъж седмично козметик, който следи и описва състоянието на лицето ѝ и промените, които настъпват в състоянието на кожата ѝ.

Всяка сутрин Ана Пърсглав нанася върху недопочистеното си лице плътен фон дьо тен, спирала за мигли, черна очна линия и цветен гланц за устни. След това тя отива на работа като по пътя си минава през почти всички спирки на Лондонското метро, което определено не е известно с чистотата си.

Още на първата сутрин тя усеща първите последствия от преспиването с грим. Възглавницата ѝ е на петна, очите я сърбят, а няколко мигли, натоварени с остатъци от спирала, са паднали по бузите ѝ. След третата нощ по кожата ѝ вече има безброй сухи участъци, а около очите ѝ - малки бели пъпчици.

"Любимият ми фон дьо тен, който използвам от цяла вечност, изведнъж започна да изглежда ужасяващо върху кожата ми. За пет дни няколко човека ми казаха, че изглеждам уморена и ме попитаха дали съм добре,” пише Ана в дневника, който е създала специално с цел да описва начинанието си.

Какво се случва впоследствие с лицето на госпожа Пърсглав и как изглежда то след месец, може да видите в Jenite.bg.



Водещи

Най-четени