Какво трябва да знаете за новороденото 23.02 | 12:26

Съвети за майки и татковци

От iNews.bg

Никой не се е родил научен да гледа бебета, но затова всички, които вече са станали родители, могат да дават съвети на онези, на които все още им предстои тази радост. Днес ще ви представим 7 важни неща, които трябва да знаете за новороденото си бебе.

Бебето е скокливо

След като е стояло в една поза цели девет месеца, нормално е малкото човече да иска да се разгъне и не иска нищо да го ограничава. Ще се учудите каква сила притежава то, ако е увито и за минути успее да отхвърли "оковите" на пелените или спалния чувал. По-късно, щом започне да се обръща по корем и да пълзи, ще започне и да скача. Ще се чудите откъде я взима тази енергия да подскача и да се смее така силно. Отговорът е един - от вас. Радвайте му се и му вземете бънджи. 

Бебето е много гладно

Особено през първите дни след раждането, храните бебето по часовник. Но то пак може да плаче между храненията, защото е гладно. Бебетата, които са кърмени, ядат по-често дори, защото кърмата се преработва по-бързо от организма им и искат още. А бебето ви иска да яде толкова често, защото през първите седмици след раждането си то расте най-интензивно. 

Всички важни неща, които да знаете за бебето си, ще откриете в Div.bg.

Водещи