Камера засне ужасяваща атака на акула (ВИДЕО 18+) 18.03 | 16:31

Щастлив или фатален завършек

От Таньо Давчев

Водолазът Джейсън Димитрий е уловил със своята камера ужасяващо близка среща с голяма рифова акула. Действието се развива във водите около Карибските острови, а за съжаление на водолаза, акулата реши, че той може да ѝ послужи като особено апетитна вечеря.

В коментара си към видеото Димитрий споделя, че дълбочината, на която се гмуркал, била около 22 метра. Той бил на лов за риба лъв – отровна, адски агресивна риба във водите около Карибските острови.

Както можете да се уверите от споделеното видео, проблемите за Димитрий обаче идват от най-големия хищник в океаните – акулата.

Тя първоначално го атакува, докато се бори с рибата лъв, а след това продължава да се върти в кръг около него.

За щастие водолазът успява да запази самообладание през цялото време, а след щастливия завършък с хищника споделя следното:

"Искам всички да са наясно, че ловувам рибата лъв с идеята да помогна за запазването на кораловите рифове, които тя унищожава. Акулата действаше инстинктивно на нейна територия. Не съм изплашен и ще се върна скоро отново във водата, за да продължа да защитавам рифовете. Дори бих насърчил всички с възможности да подпомогнат финансово защитни организации, опитващи се да опазят рифовете, акулите и всички красиви същества около тях."

Видеото, следва:

Водещи

Най-четени