Каша от коприва 06.03 | 17:20

Kачествата й не могат да скрият – тя е едно от най-полезните растения, с които ни е дарила природата

От iNews.bg

Kачествата й не могат да скрият – тя е едно от най-полезните растения, с които ни е дарила природата. В нея се съдържат големи количества на бета-каротин, желязо, фосфати, калций, минерали, протеини, захари и голям спектър витамини. Копривата има доказано диуретично, кръвоспиращо, смекчаващо и антианемично действие върху организма.

Каша от коприва
Продукти: коприва - 800 г, масло - 70 г, брашно - 40 г, орехи - 60 г, яйца - 2 броя, сол, черен пипер - млян, на вкус, 1 стрък пресен джоджен

Приготвяне: Изчистената, измита и попарена за кратко коприва се пуска във вряща подсолена вода и се вари няколко минути. След това се стрива добре с дървена лъжица. 

Прибавят се брашното, размито в студена вода, и счуканите орехови ядки. 
Сместа се вари десетина минути и се подправя с подправките, изсипва се в тава и се полива с разтопеното масло. 

Водещи

Най-четени