Китай готви евтини копия на роклята на Кейт 02.05 | 07:38

За 70-90 лири всеки може да се облече като принцеса

От Олга Андреева

След британската кралска сватба китайски шивачи са изправени пред ново предизвикателство - да копират до съвършенство роклята на Кейт Мидълтън.

Седемдесет шивашки ателиета и предприятия от източния китайски град Шуджоу са си поставили за цел до 20 дни да произведат множество рокли-копия на сватбения тоалет на новата херцогиня на Кеймбридж, пише в. Daily Telegraph, цитиран от БТА.

Те обещават цената да е много по-ниска от оригиналната рокля и да се търгува за сума, равна на 70-90 британски лири.

При желание на клиентите ще се предлага и копие на воала. Експерти от бранша припомнят, че местни шивачи успяха да копират преди 30 години с 90-процентна точност сватбената рокля на принцеса Даяна.

В град Шуджоу сватбени рокли идват да си купуват булки от мегаполиса Шанхай. Градът вече си е спечелил славата на една от китайските столици на булчинските рокли.

Междувременно от Кларънс хаус, офиса на принц Чарлз, съобщиха, че истинската сватбена рокля ще бъде изложена като музеен експонат, за да може да бъде видяна отблизо от широката публика.

Сватбената одежда, останала в тайна до самата сватба, предизвика множество положителни коментари. Според мнозина роклята, комбинираща дантела, коприна, сатен и 2,7-метров шлейф, е вдъхновена от тази на Грейс Кели отпреди повече от 50 години. Дело е на творческия директор на модната къща "Александър Маккуин", Сара Бъртън.

Водещи

Най-четени