Китай се опитва да изкорени преписването 08.06 | 14:10

Цяла армия от хора следи дали китайските кандидат-студенти не лъжат

От Олга Андреева

Ако учите в Китай, забравете за преписването, защото квесторите в страната използват сериозни методи за хващане на мамещи студенти.

Не е само квесторът, който минава между банките, от когото трябва да се притеснявате, а от цяла армия "изпитни полицаи", които следят за нередности по време на изпитите, съобщи в. Metro.

Кандидат-студентските изпити са сериозен тест за отчаяно желаещите да влязат в университета и затова мнозина са готови да нарушат правилата, само и само да си осигурят мечтаното място.

Около девет милиона ученици се явяват на изпита през юни всяка година и тази стъпка се смята за изключително важна в живота им.

В стремежа си да изкоренят измамата китайските образователни власти използват всички възможности за контрол - от сложна стая за наблюдение до радиочестотни скенери.

Изпитната полиция е особено предпазлива към т.нар. "радио измами", при които информация за теста се предава чрез устройства, затова стоят извън залите за изпит и сканират района.

Китайското Министерство на образованието съобщи, че вече са задържани 62 заподозрени лица, които са били хванати да продават електронни устройства, използвани за мамене на системата.

Водещи

Най-четени