Китайци крещят върху сградите – учат английски 25.04 | 09:19

Според обучаващия този метод е най-ефикасен за запомняне на думите

От Нели Минчева

Нетрадиционен метод за обучение по английски прилагат в Китай.

Методиката включва окуражаване на изучаващите езика да застанат на покрива на висока сграда и оттам да крещят научените думи от последния урок, съобщава ShortNews.

Курсът по английски, наречен Crazy English, е създаден, за да замени неефективните до този момент обучения, казва неговият създател Ли Янг.

По думите му, за да говори добре човек който и да е език, трябва да се отърве от срамежливостта си и да има смелостта да се изявява публично.

В същото време обаче неговата обучителна програма среща немалко критики. Много традиционалисти в Китай, където сдържаността на обноските се цени високо, смятат, че системата на Ли Янг е възмутителна.

Педагогът обаче твърдо защитава своите методи. Той обяснява, че като дете е бил много притеснителен и не е показвал никакъв талант в овладяването на чужди езици. Освен това се е смущавал да говори пред хора и дори не би си помислил да отиде някъде сам – например на кино.

След това постъпил в университет, където се провалял на всички изпити, включително и на теста по английски. Решен да промени нещата, китаецът се захванал първо с английския и постепенно установил, че научаването на чужд език му помага в общуването и в цялостното му развитие.

Сега идеята му е от раз да премахва стеснителността, да учи на английски и да скъсява за останалите пътя, който той самият е извървял.

Водещи

Най-четени