Клиенти на БДЖ пътуват като... колети 05.03 | 12:05

Вместо с пътнически вагон, компанията сюрпризира с такъв за пощата

От Марио Евстатиев

В истинско приключение се видяха клиентите на БДЖ, пътуващи от Бойчиновци за Монтана снощи, след като компанията им спретна "приятна" изненада.

Вместо в пътнически купета, снабдени (най-малкото) със седалки, една част от хората бяха принудени да се возят във вагон, предназначен за колети и велосипеди.

Трагикомичната ситуация се разигра около 19.00 часа снощи (4 март).

Композицията, която осъществява връзка с влакове от Видин и София, бе съставена от два вагона, единият от които въпросният "товарен". Той разполага и с две купета, едното от които обаче бе заето от превозната бригада.

3fa6a41c-c50b-c1c7-684d-1a4f427d5035Пътници, които редовно се движат по тази отсечка, разказаха пред фоторепортера на iNews, че практиката да се пуска този вагон е често срещана.

Те споделят, че положението е особено неприятно в натоварените дни, когато хората буквално са принудени да седят на пода, поради очевидната липса на седалки.

Същевременно "удоволствието" да се возиш прав струва също толкова, колкото да пътуваш в обикновен вагон.

Служителите на гарата са продавали билетите за "вагона изненада" на редовни цени, при това, без да предупредят клиентите за условията, в които ще бъдат поставени.

Водещи

Най-четени