Клюкарски сайт разбуни духовете в Германия 13.04 | 16:13

На страницата всеки може да публикува какъвто си иска коментар, дори и обиден

От iNews.bg

Нов сайт за тийнейджъри разбуни духовете в Германия. На него се допускат обидни коментари за съученици и познати.

"Ванеса е повлекана" е написал анонимен потребител от берлинско училище, показа проверка на iNews. Този коментар е предизвикал отговора на 105 други потребители – вариациите са от "Съгласен съм" до "Детска работа".

Има и доста по-конкретни коментари, от сорта на "Джесика Т. от 10 клас в училище Pankow в Берлин е повече от смотана. Вярно ли е или не?". Сред забележките, които е предизвикало това изявление, е и "Смееш ли да ѝ го кажеш в лицето?"

Сайтът iShare Gossip е направен по подобие на Twitter – потребителите постват кратки новини или коментари. Те могат да бъдат обсъдени, предвидени са бутони за харесване или не. Не е необходима регистрация, за да пуснете коментар.

Тези забележки можеха и да бъдат подминати, ако войната под коментарите не излезе от виртуалния свят и не се превърна в реално събитие.

17-годишен младеж се спречка с друго момче, обидило 18-годишната му приятелка, разказва Local.de. Кавгата прераснала до масов бой и прегрешилият младеж се оказа в болница със сериозни наранявания на главата.

Гимназия в Берлин пък остана два дни затворена, след като неизвестен ученик се похвалил в този сайт, че планира "кървава баня" в училището.

Въпреки това сайтът е достъпен и дори добива популярност и в Австрия. Властите коментират, че сайтът няма да бъде изтрит, но ще го поставят в категорията "опасен за младежи". Това означава, че търсачките в интернет няма да го включват в резултатите си.

Водещи

Най-четени