Кога е подходящо да псуваш на майка?! 13.07 | 17:28

Британско училище раздаде тест с куп подобни въпроси на 11-годишни малчугани

От Диана Цветкова

Британско училище скандализира родителите на Острова, след като пусна сред 11-годишните си възпитаници въпросник, в който трябва да степенуват различни псувни, сред които и най-нецензурните.

Учителите връчили на децата списъка, озаглавен "Приемливо или не", в който били описани различни ситуации като "да кажеш на свой приятел да си е*е майката" или "да крещиш м***а му насред класната стая или в магазина".

Същевременно учениците трябвало да отговарят доколко е подходящо да наричат някой приятел к*р или задник и да му казват "да го ду**ш". Думите не са били цензурирани а учениците имали право да избират между отговори като "никога", "зависи от ситуацията", "винаги" и т.н.

43-годишната Карън Янг побесняла, когато 12-годишната ѝ доведена дъщеря Лорън донесла необичайния тест вкъщи.

"Бях отвратена. Беше шокиращо. Аз не кълна пред децата и не мисля, че те трябва да бъдат запознавани с това", казва жената пред The Telegraph.

"Лорън също бе отвратена и каза, че не бива да им се показват такива неща. Разказа, че децата в класа ѝ полудяли и започнали да крещят различните псувни", продължава разказа си жената.

Според нея учителите на практика са дали на малчуганите урок как се псува, а въпросното упражнение изобщо не е разумна идея.

В специално изявление от училището посочват, че "като част от нашата обществена отговорност ние трябва да образоваме нашите ученици така, че да разбират какъв език е подходящ, в какви моменти и в какъв контекст".

А вие мислите ли, че 11/12-годишните са твърде малки за такъв урок и разумно ли е упражнението?

Водещи

Най-четени