Когато любовта и технологиите излизат твърде скъпо 18.06 | 21:24

12-годишен навъртя 1 700 паунда в разговори с гаджето си. Не знаел как стават сметките...

От Диана Цветкова

Казват, че любовта не признава граници. Поредното доказателство в подкрепа на народната мъдрост идва от Великобритания, по-точно от 12-годишно момче.

Оскар Ръшън докара сериозни главоболия на семейството си, след като навъртя на телефона на баща си сметка от 1 700 британски лири. Хлапакът натрупал колосалната сума в разговори с 13-годишната му приятелка.

Сега ученикът разчита на социалната мрежа Facebook да поддържа искрата на любовта, а баща му е спрял SIM-картата и води битка с мобилния оператор в опит да не плати задължението.

Мъжът твърди, че телекомът е алчен и че е трябвало да се намеси още в началото, когато се е е натрупала по-голяма от обичайната сума, която плаща – месечен абонамент от 10,5 паунда с 300 безплатни минути и неограничен брой SMS-и.

Когато сащисаният от сметката родител подал жалба в мобилния оператор, мислейки че става дума за техническа грешка, се оказало, че синът му е прoвеждал по няколко разговора дневно с приятелката си, някои от които продължавали по над два часа.

А обяснението на младия ромео за случая е простичко: "Не знаех как работи. На 12 съм и не знам много за това. Чувствам се много зле заради татко".

"Ако сметката ти е 80 до 100 пъти по-висока от тази, която плащаш обичайно, те би трябвало да се свържат с мен. Но те просто са алчни", жалва се бащата пред в. Daily Mail.

Човекът, който е клиент на компанията от 15 години, твърди, че не е имал и най-малка представа, че абонаментът му няма месечен лимит.

И доколкото битката му с телекома изглежда предначертана, сега таткото е сторил най-логичното, за да обуздае любовта на сина си – от скоро Оскар е с предплатена карта, а когато парите му свършат, трябва да търси алтернативни начини, за да чуе гласа на любимата си.

Най-четени