Когато най-ниските мъж и жена в света се срещнат 30.08 | 13:35

Двамата мъници станаха лица на новата книга за Рекордите на Гинес

От Мартина Панайотова

Когато най-малкият мъж срещне най-малката жена, това си е голяма работа. Двамата рекордьори са заснети заедно до официалната книга на Световните рекорди на Гинес за 2013 година, като се превърнаха в нейни официални лица.

72-годишният непалец Чандра Бахадур Данги е висок точно 21.5 инча, което в сантиметри се равнява на 54.61. 18-годишната Джиоти Амге от Индия пък е висока 62,8 сантиметра – ръст горе-долу нормален за 2-годишно дете.

За Марко Фригати, жури на Световните рекорди на Гинес, изживяването да събере на едно място двамата най-малки човека на планетата в една стая си е истински връх в кариерата.

"Атмосферата беше магическа. Можеше да се види как всички се усмихват. Наистина във въздуха витаеше нещо много специално."

Нито Амге, нито Данги са казали нещо по време на срещата – изглежда е била доста кратка – но и двамата изглеждат много доволни от титлите си.

Преди време индийката бе споделила, че много се радва, че Гинес са я открили и че би използвала натрупаната слава да й помогне да стане моден дизайнер и актриса в Боливуд.

"Откакто Световните Рекорди на Гинес ме откриха аз посетих множество страни. Обожавам да пътувам. Успях да посетя Япония и части от Европа и сега нямам търпение да видя и Европа", разказва малката жена.

Организацията всъщност била наясно с удивителните размери на Амге от години, но изчакала да навърши 18 години, за да я посочи като най-малката жена в света официално.

Обратно на това, Данги успял да избегне откритието цели 70 години, преди от Гинес да го открият в едно планинско село в Непал. Може би то дошло малко късно в живота му, но той е доволен: "Много съм щастлив, че Световните рекорди на Гинес ме откриха и че името ми ще бъде написано в книгата. Това е нещо голямо за семейството ми, за селото ми и за страната ми и наистина ме прави щастлив", споделя мъжът.

Официалната книга на Световните рекорди на Гинес за 2013 година ще бъде пусната на пазара на 13 септември.

Вижте видео от удивителната среща между двамата малки хора тук.



Водещи

Най-четени