Когато пуканките станат причина за юмручна саморазправа 23.05 | 18:11

Американец счупи зъб на немирен зрител в киносалон

От Ивайло Коралски

Почти всички сме ставали свидетели на изключително дразнещи индивиди в родните киносалони, чието държание е характерно повече за футболните стадиони. Много малко от нас обаче реагират подобаващо на действията на подобни "зрители".

Доста яростно обаче е отвърнал млад 21-годишен американец, който, ядосан от реакциите на група шумни зрители зад него, е привел в действие своите юмруци.

Според властите младежът Йонг Ким е ударил в лицето десетгодишен хлапак, който след удара е останал с едно зъбче по-малко в съчетание със силно окървавен нос.

Заловеният Ким обаче се е оправдал пред полицията, че предприел физическата саморазправа спрямо далеч по-възрастен човек, а не невръстно дете.

Инцидентът се е състоял по време на прожекцията на 3D версията на блокбъстъра Титаник. Йонг Ким е гледал филма със своята приятелка, когато помолил групата зад него да намали децибелите и хората да престанат да хвърлят пуканки.

Според версията на Ким членовете на групичката обаче му се изсмели и продължили да целят с пуканки половинката му, което предизвикало юмручната саморазправа.

Получилото контузия момче, очаквано, разпространило различна версия пред полицейските служители – гледал филма заедно с трима свои приятели и обсъждали пасажи от лентата, когато Ким ги помолил да млъкнат. Групичката се вслушала в молбата, но все пак момчетата продължили да коментират филма, шептейки един на друг. Именно тогава Ким скочил върху тях, хвърляйки ледена напитка и нанасяйки тежко кроше по потърпевшия, като е крещял, че е платил много пари, за да гледа Титаник в 3D.

След инцидента Ким е прекарал вечерта зад решетките, а впоследствие е бил пуснат под гаранция.

Побойникът ще трябва да се яви в съда на 31 май, като го очаква присъда между 3 и 6 месеца, ако бъде признат за виновен.  

Водещи

Най-четени