Козметични средства от миналото, от които ни побиват тръпки 01.01 | 15:37

Трай, бабо, за хубост

От iNews.bg

Хората винаги са били суетни и са се мъчили всячески да станат по-красиви. Затова и козметичната индустрия никога не се е чувствала застрашена от изчезване или намаляване на потреблението. Дори в миналото, когато не са съществували 7000 вида различни кремове за лице, хората пак са използвали какви ли не щуротии, само и само да са в крак с модата или да подлъжат някого, че са по-млади и красиви.

Само дето козметичните средства от миналото са стряскащи и направо опасни. Вижте няколко примера:

1. Изгорял хляб за бели зъбки

Страшна практика през 19 век. Жените буквално изгарят по 3 хляба на седмица и от въглените правят паста, с която търкат зъбите си. Не искаме да си представяме.

2. Беладона за големи очи

В миналото се е възприемало, че колкото по-големи и отворени са очите, толкова е по-красиво. Трудно е да не се съгласим с това, но начините за постигането на този ефект са били повече от плашещи. Докторите са препоръчвали по една капка от беладона във всяко око.

В случай, че не знаете, ще ви кажем, че само листенце от това растение е в състояние да убие зрял мъж. Беладоната (Atropa belladonna) е кръстена на най-възрастната от трите древногръцки богини на съдбата - Атропа (Атропос), която отговаря за последния етап от живота на хората.

Още стряскащи козметични средства от миналото ще откриете в материала на Div.bg.

Водещи

Най-четени