Кой е градът, който никога не спи онлайн? 28.07 | 17:10

Изненадващо Ню Йорк остава назад в класацията на неспящите градове

От Олга Андреева

Кайро си спечели титлата на града, който будува 24-часа в денонощието, когато става дума за онлайн контакти, след като беше направен анализ на контактите в социалните мрежи по цял свят.

Проучването, поведено от сайта Badoo, е взело предвид по кое време повечето хора чатят и колко време прекарват, говорейки си онлайн.

Данните сочат, че хората в Кайро традиционно започват да чатят към 24.45 часа или със 75 минути по-късно от лондончани и цели 3 часа по-късно от американците в Ню Йорк.

Монтевидео в Уругвай заема второ място, последвано от Бейрут в Ливан. Интересното е, че много големи градове, за които се смяташе, че никога не спят, са се класирали на задни позиции.

Лондон например е останал 17-ти, Париж – 18-те, а Рим – чак 27-ми. Ню Йорк, който носи славата на "града, който никога не спи", се е класирал на обидното 32-ро място.

Според говорител на Badoo нюйоркчани се приготвят за леглото горе-долу по времето, когато жителите на Кайро се готвят за нощен живот.

Интересен е фактът, че в топ 10 на неспящите градове се нареждат общо шест испански града - Малага, Сарагоса, Мадрид, Барселона, Валенсия и Севиля.

Водещи

Най-четени