Кой за какво послъгва в профила си 15.11 | 13:13

Мъжете твърдят, че изкарват повече пари, а жените – че носят сутиен с по-големи чашки

От Олга Андреева

Послъгването във виртуалното пространство не е новост и не учудва почти никого, но интересен се оказва фактът, че мъжете са по-склонни да казват неистини за себе си от представителките на нежния пол.

Над 40% от мъжете, участвалите в проучване, обхванало 1000 души, признават, че в профилите си в различни социални мрежи или сайтове за запознанства лъжат за възрастта, теглото и ръста си (по правило казват, че са по-високи отколкото са всъщност), както и за парите, които изкарват, а дори и за работата, която вършат (за да я направят да звучи по-интересна).

Сред останалите лъжи в топ 10 на мъжете са, че се познават със знаменитости и че работят във филмовата индустрия, посочва в. Telegraph.

В същото време едва 33% от дамите послъгват за разни неща. Те обикновено не казват истината за размера на сутиена си, за теглото, възрастта и професията си (обикновено твърдят, че работят в развлекателния бизнес, в маркетинга или финансите).

Резултатите от проучването сочат още, че американците например са по-склонни да лъжат за външния си вид (53%), отколкото англичаните (44%).

Изпълнителният директор на сайта, провел проучването, BeautifulPeople.com, коментира: "Индустрията на онлайн срещите е минно поле от хора, които се представят по фалшив начин.

Обикновено си уреждаш среща с млада, слаба хубава жена, а когато я видиш, изглежда сякаш е изпратила дебелата си по-възрастна сестра. Доверието се срива още на първата и обикновено последна среща".

Водещи

Най-четени