Колко време губите „в разговор“ с оператора 27.01 | 12:46

Можете да загубите в чакане по телефона повече от месец

От Гергана Златкова

Американците ще изгубят 43 дни от живота си в очакване автоматичният оператор да ги свърже по телефона, пише в. Huffington post.

Кой не е чувал в телефонната слушалка записания глас: "Изчакайте един момент, моля. Вашето обаждане е важно за нас. С вас ще се свърже наш оператор..."

Това е само една част от времето, което обикновеният американец згуби, очаквайки да го свържат с търсения човек или услуга.

Сумирайки всички тези минути, за един човешки живот се получават 43 пропилени дни.

Изследването било поръчано от бизнес апликацията TalkTo и обхванало 500 пълнолетни американски граждани.

58 на сто от запитаните заявили, че изпитвали голяма досада, в очакване на свързването, допълва БТА.

86 на сто от анкетираните се оплакали, че били поставени в режим на изчакване, когато са търсили някаква  услуга. 48 на сто от потребителите изразили мнение, че е безсмислено да се търси услуга по телефона.

"Проучването показа колко неефективен е телефонът, когато потребителите търсят услуга или искат да свършат някаква работа", заяви генералният директор на TalkTo Стюарт Левинсън.

Изчакването според него е вече задължителна норма, когато потребителите позвънят в който и да е център за обслужване на клиенти. В бранша са регистрирани и чудовищни рекорди.

Така например австралиецът Андрю Кан изчакал 15 часа, 40 минути и 1 секунда, без да бъде свързан с оператор, след като се обадил на авиокомпанията "Кантас" за потвърждение на полет през месец юл 2012 година.

Отчаяният пасажер така и не получил желаната информация.

Водещи

Най-четени