Колко сутиена стигат на една жена? 22.02 | 11:25

Британките имат средно по 9, но половината не ги носят

От Олга Андреева

Жените във Великобритания явно се страхуват, че може изведнъж да останат без сутиен, защото масово се презапасяват с най-различни модели бельо или за протокола – общо 156 милиона сутиени, които всъщност не носят.

Проучване е установило, че средностатистическата американка има колекция от девет сутиена, но повече от половината от тях събират прах из чекмеджета и шкафове, съобщи Newslite.tv.

Почти половината от жените пък задължително имат поне един сутиен, който никога не са слагали.

Основната причина за подобно пиршество от бельо по домовете на британките е, че повечето сутиени всъщност са им неудобни или са грешен размер.

Други причини, заради които някои сутиени биват пренебрегвани, е че вече са демоде, че не са секси или че придават странна форма на гърдите.

Не е учудващо, че толкова сутиени не се носят, при положение, че една на десет жени признава, че не знае кой размер носи, а над една четвърт в момента носят сутиен, който не им е по мярка.

Учудващо, но 74% от дамите на Острова въобще не пробват сутиена преди да го купят и основната причина е, че се притесняват.

Специалисти припомнят, че носенето на верния размер сутиен е особено важно за женските гърди, тъй като бельо, което пристяга бюста, може да му навреди.

Водещи

Най-четени