Колко суши може да изядете? 23.09 | 12:22

Японски ресторант сервира порции с диаметър 20 см и тегло от 6 кг

От Кремена Бедерева

Ресторант в префектура Аичи в Япония е станал известен с една необичайна практика. Почитателите на сушито могат да се насладят на най-големите порции - до 20 см диаметър и с тегло, близо 6 кг.

Ресторантът Umewaka се различава от всички други суши ресторант в света. Тук всички порции са за хора, с голяма захапка и нито един човек не може да приключи с ястието си наведнъж, пише odditycentral.

Порция Futomaki в това уникално заведение съдържа 24 вкусни съставки, включително разнообразие от риба и морски дарове, зеленчуци, ориз и всичко това е поставено в канапе от двуметрово парче от сушени морски водорасли.

Порцията тежи почти 6 кг и достига до 25 см в диаметър, като са необходими поне два дни, за да бъде приготвена. Както можете да си представите, този деликатес не е никак евтин. Ще трябва да извадите около 15.000 йени за една подобна порция, но пък това ви гарантира, че ще бъдете сит и с пълен корем за дълго.

В случай, че ви липсва чувство за мярка, ресторантът предлага и допълнителна мини-суши плоча, която се сервира в кутия, като я прави да изглежда още по-голема.

Водещи

Най-четени