Костюмите на Терминатора и Гладиатора идват у нас 18.04 | 09:59

Изложба с култови холивудски артефакти ще представи тайнствата на киното в Бургас

От Олга Андреева

Костюмите на Индиана Джоунс, Терминатора и Гладиатора ще бъдат показани у нас за първи път на специална изложба в Бургас.

Посетителите ѝ ще могат да видят оригиналните костюми, използвани в "Хрониките на Ридик”, "Гладиатор”, "Хрониките на Нарния”, "Индиана Джоунс”, "Междузвездни войни” и много други филми.

Освен култови костюми, изложбата ще включва и други предмети, до които са се докосвали холивудските легенди - оригинален реквизит, оръжия и други артефакти от общо 28 касови продукции, съобщи Burgas News.

Сторибордове (поредица от скици, пресъздаваща сценария) ще показват всяка стъпка от създаването им, а статуи на героите в истински размери ще създават усещането, че посетителят е част от мистерията на филмите.

Гостите ще могат да видят и един от най-запомнящите се персонажи на фантастичното кино – огромна макетна инсталация на страховитата крачеща кантонерка от "Империята отвръща на удара”.

Всеки ще може да се почувства супергерой като размаха мечове, щитове, ножове и дори пушката на Никълъс Кейдж от "Призрачен ездач”. Ще бъдат разрешени и снимки с реквизита, дори и с някои облекла на любимите филмови герои.

Изложбата, която идва у нас по повод откриването на търговския център Galleria Burgas, ще гостува на Бургас от 15 май до 15 август, а след това ще замине за Стара Загора. 

Водещи

Най-четени