Котаракът от Анфийлд избяга от новия си дом 23.02 | 07:27

Звездният мъжкар отново кръстосва улиците

От Ивайло Коралски

Котаракът, който се превърна в медийна звезда след нахлуването на митичния "Анфлийлд" по време на дербито между Ливърпул и Тотнъм, е избягал от новия си дом, съобщава Liverpoolecho.

Освен това се оказа, че от дома за бездомни животни "Фостър" са дали и ново име на котака, който до момента беше познат като Сокс.

Той е бил прекръстен на Шенкли, или Шенкс, както го наричат на галено. Името е вдъхновено от легендарния мениджър на Ливърпул от близкото минало Бил Шенкли.

Според пазачи във "Фостър", звездният котарак е избягал от недобре затворената му клетка.

"На Шенкс явно му залипсва да бъде под светлините на прожекторите и почувства нужда да се появи на звездния подиум още веднъж", шегува се мениджърът на дома Хелън Стенбъри.

"Вярваме, че инстинктите на Шенкс ще го насочат отново в посока "Анфийлд", така че ще помолим хората, грижещи се за спортното съоръжение, да гледат за неговата евентуална поява в стария му дом", казва още тя.

Хелън Стенбъри допълва, че котаракът все още не е бил кастриран заради рани от ухапване по врата. Поради тази причина все още не му е бил поставен и идентификационен чип.

Искрено се надяваме в съвсем скоро време да чуем повече за напористото коте и да се уверим, че е живо и здраво.

Водещи

Най-четени