Котка владее жестомимичния език 05.03 | 16:15

Домашният любимец се чуди как по-убедително да покаже, че все още е гладен

От Олга Андреева

Който има котка у дома, знае много добре колко е вярна приказката, че не котката живее при господаря си, а той живее в нейната къща.

Своенравността и господарското отношение на иначе така миловидните на пръв поглед котараци първоначално може да ви разсмее или изненада, но впоследствие някак неусетно започват да се подчинявате на навиците му, докато в един момент не установите, че буквално ви върти на малкия си котешки пръст.

Това, разбира се, може да става с темерутщина, с мяукане от всякакъв вид – просълзяващо жално до ужасяващо зловещо, но и с куп сладки пакости, които ви оставят без сила за съпротивление.

Тежката артилерия – ококорен влажен поглед, умилкване, галене с лапа, обезоръжаващо просване по гръб, обикновено влиза в действие, когато котаракът проси храна.

Някои обаче проявяват особена изобретателност – последният пример за това е набиращо популярност клипче в YouTube на котарак, който е усвоил някои жестове от езика на немите, които вкарва в действие, само и само да изпроси някой залък.

Вижте как изглежда котешкото жестомимично "Гладно съъъъм". 

 

Водещи

Най-четени