Коя е най-взривоопасната субстанция в кухнята 20.02 | 13:15
Ето с какво трябва много да внимаваме, за да не се подпалим

Колкото и да са ви интересни кулинарните експерименти, трябва да знаете, че с някои неща в кухнята шега не бива. Сред тях е и брашното, защото то има неприятния навик да експлоадира. Именно по тази причина производителите на бялата суровина непрекъснато инвестират милиони в опитите си да обезопасят дейността си.
И ако си мислите, че става въпрос за някой конкретен вид брашно, грешите. В това число влизат всички, които съдържат нишесте. Нишестето е сложен въглехидрат, състоящи се от молекули глюкоза, която е запалимо вещество. Ако не беше, нямаше да се радваме на неща като карамела, препечената коричка на хляба, глазировката на печеното месо и други вкусни неща за ядене.
Какво точно обаче прави брашното взривоопасно, прочетете на страницата Kulinar.bg.
Водещи
-
Слави Трифонов подкрепи протестите срещу насилие над животни
Кучето му починало преди 5 месеца
24.03 | 11:00
-
Радостин Василев: Нямам нищо против да съм хулиган в битката с мафията
Робин Худ ме наричайте
24.03 | 10:45
-
„Възраждане“ с готов вот на недоверие – търсят се 48 подписа
„Вместо да защитава националния интерес, кабинетът следва сляпо конфронтационната линия на...
24.03 | 10:30
-
Министерството на спорта уволнява цялото ръководство на Тотото
Министър Пешев се вслуша в призива на Пеевски
24.03 | 10:15
Най-четени
-
Сериозен гаф беляза тегленето на тото 5 от 35 в неделя вечер
Въпреки че числата трябваше да бъдат от 1 до 35, в първото теглене бе изтеглено числото 41.
24.03 | 09:15
-
Министерството на спорта уволнява цялото ръководство на Тотото
Министър Пешев се вслуша в призива на Пеевски
24.03 | 10:15
-
ИАРА предлага драстично увеличение на таксите за риболов
Проектопостановлението предлага нови тарифи за любителите на риболова, като седмичният билет...
24.03 | 09:30