Коя е най-взривоопасната субстанция в кухнята 20.02 | 13:15
Ето с какво трябва много да внимаваме, за да не се подпалим
Колкото и да са ви интересни кулинарните експерименти, трябва да знаете, че с някои неща в кухнята шега не бива. Сред тях е и брашното, защото то има неприятния навик да експлоадира. Именно по тази причина производителите на бялата суровина непрекъснато инвестират милиони в опитите си да обезопасят дейността си.
И ако си мислите, че става въпрос за някой конкретен вид брашно, грешите. В това число влизат всички, които съдържат нишесте. Нишестето е сложен въглехидрат, състоящи се от молекули глюкоза, която е запалимо вещество. Ако не беше, нямаше да се радваме на неща като карамела, препечената коричка на хляба, глазировката на печеното месо и други вкусни неща за ядене.
Какво точно обаче прави брашното взривоопасно, прочетете на страницата Kulinar.bg.
Водещи
-
ПП отвърна на Пеевски: И "компроматите" им станаха “компоти”
Директорът на 138-о училище започва кариерата си по покана на кмет от ГЕРБ, твърдят от...
20.12 | 18:01
-
Адв. Екимджиев: Протестиращите не бива да пускат Сарафов в кабинета на главния прокурор
Европейският съюз не е Съветският съюз. Той няма да дойде с танковете да ни освобождава от...
20.12 | 18:00
-
Турист загина след падане в пропаст край връх Вихрен
В момента тече акция по транспортиране на тялото му
20.12 | 17:20
Най-четени
-
Учредява се партия "Трети март"
Председател на сдружението е Тихомир Атанасов. Очаква се той да бъде номиниран и за лидер на...
20.12 | 14:00
-
Русия прекратява договора си с България от 1992 г.
Прекратяват се и редица други военни споразумения, сред които тези с Румъния, Германия, Полша,...
20.12 | 09:45
-
Киселова: Бойко Борисов да не е премиер и „ДПС-Ново начало” да не участват в коалицията
Тя уточни, че не става въпрос за „сглобка”, а за „съвместно управление”
20.12 | 12:00