Коя е най-взривоопасната субстанция в кухнята 20.02 | 13:15

Ето с какво трябва много да внимаваме, за да не се подпалим

От Надежда Стоянова

Колкото и да са ви интересни кулинарните експерименти, трябва да знаете, че с някои неща в кухнята шега не бива. Сред тях е и брашното, защото то има неприятния навик да експлоадира. Именно по тази причина производителите на бялата суровина непрекъснато инвестират милиони в опитите си да обезопасят дейността си.

И ако си мислите, че става въпрос за някой конкретен вид брашно, грешите. В това число влизат всички, които съдържат нишесте. Нишестето е сложен въглехидрат, състоящи се от молекули глюкоза, която е запалимо вещество. Ако не беше, нямаше да се радваме на неща като карамела, препечената коричка на хляба, глазировката на печеното месо и други вкусни неща за ядене.

Какво точно обаче прави брашното взривоопасно, прочетете на страницата Kulinar.bg.

Водещи

Най-четени