Коя е най-взривоопасната субстанция в кухнята 20.02 | 13:15
Ето с какво трябва много да внимаваме, за да не се подпалим

Колкото и да са ви интересни кулинарните експерименти, трябва да знаете, че с някои неща в кухнята шега не бива. Сред тях е и брашното, защото то има неприятния навик да експлоадира. Именно по тази причина производителите на бялата суровина непрекъснато инвестират милиони в опитите си да обезопасят дейността си.
И ако си мислите, че става въпрос за някой конкретен вид брашно, грешите. В това число влизат всички, които съдържат нишесте. Нишестето е сложен въглехидрат, състоящи се от молекули глюкоза, която е запалимо вещество. Ако не беше, нямаше да се радваме на неща като карамела, препечената коричка на хляба, глазировката на печеното месо и други вкусни неща за ядене.
Какво точно обаче прави брашното взривоопасно, прочетете на страницата Kulinar.bg.
Водещи
-
Малките и средни предприятия ще спечелят най-много от влизането ни в еврозоната
Това коментира министърът на икономиката и индустрията Петър Дилов
08.07 | 20:40
-
Нов протест за запазване на българския лев се провежда в столицата
Демонстрацията е подкрепена от партиите "Възраждане", МЕЧ и "Величие"
08.07 | 20:20
-
Асен Василев: Акцията на Антикорупционната комисия в община Варна е политическа атака
Според него зад нея стои Делян Пеевски и кръгът около него
08.07 | 20:00
Най-четени
-
И ЕП гласува ЗА влизането ни в еврозоната (ОБНОВЕНА)
Финалното решение ще вземат финансовите министри на 27-те държави членки на ЕС в Брюксел след...
08.07 | 13:31
-
Протест срещу въвеждането на еврото (ОБНОВЕНА)
08.07 | 14:00
-
Христо Петров: Всеки вика „Махам се", къде се махаш – в еврозоната се махаш
По думите на Петров, "добро ще има направя, ако поне аз им спестя мащабния икономически анализ...
08.07 | 11:30
-
България, добре дошла в еврозоната!, гласи надписът на близо 30-метров транспарант, поставен на сградата "Шарльоман" на Европейската комисия в Брюксел
Сградата "Шарльоман" е първата от комплекса сгради в Брюксел, издигнати за нуждите на...
08.07 | 11:44