Коя е най-взривоопасната субстанция в кухнята 20.02 | 13:15
Ето с какво трябва много да внимаваме, за да не се подпалим

Колкото и да са ви интересни кулинарните експерименти, трябва да знаете, че с някои неща в кухнята шега не бива. Сред тях е и брашното, защото то има неприятния навик да експлоадира. Именно по тази причина производителите на бялата суровина непрекъснато инвестират милиони в опитите си да обезопасят дейността си.
И ако си мислите, че става въпрос за някой конкретен вид брашно, грешите. В това число влизат всички, които съдържат нишесте. Нишестето е сложен въглехидрат, състоящи се от молекули глюкоза, която е запалимо вещество. Ако не беше, нямаше да се радваме на неща като карамела, препечената коричка на хляба, глазировката на печеното месо и други вкусни неща за ядене.
Какво точно обаче прави брашното взривоопасно, прочетете на страницата Kulinar.bg.
Водещи
-
Живия Нострадамус: Разкол очаква църквата след смъртта на папата
Ще паднат и строго пазените тайни на Втикана, пророкува Атос Саломе
23.04 | 18:12
-
Премиерът: Има шанс да получим пари по втория транш на ПВУ
Той добави, че вицепремиерът Томислав Дончев много ясно е обяснил какъв е подходът, какви са...
23.04 | 18:09
-
Сакскобургготски: Паркът "Врана" загива, вече не е гора, а джунгла
Това пишат от секретариата на Царското семейство
23.04 | 18:03
Най-четени
-
Второ земетресение на Балканите е регистрирано през днешния ден
Трусът е с магнитуд 5.0 по скалата на Рихтер.
23.04 | 15:15
-
Явор Божанков вече е част от "Демократи за силна България"
Това стана ясно от публикация във фейсбук на ДСБ в Бургас, в която се обявява приемна на...
23.04 | 14:30
-
Премиерът: Има шанс да получим пари по втория транш на ПВУ
Той добави, че вицепремиерът Томислав Дончев много ясно е обяснил какъв е подходът, какви са...
23.04 | 18:09