Коя е най-взривоопасната субстанция в кухнята 20.02 | 13:15
Ето с какво трябва много да внимаваме, за да не се подпалим

Колкото и да са ви интересни кулинарните експерименти, трябва да знаете, че с някои неща в кухнята шега не бива. Сред тях е и брашното, защото то има неприятния навик да експлоадира. Именно по тази причина производителите на бялата суровина непрекъснато инвестират милиони в опитите си да обезопасят дейността си.
И ако си мислите, че става въпрос за някой конкретен вид брашно, грешите. В това число влизат всички, които съдържат нишесте. Нишестето е сложен въглехидрат, състоящи се от молекули глюкоза, която е запалимо вещество. Ако не беше, нямаше да се радваме на неща като карамела, препечената коричка на хляба, глазировката на печеното месо и други вкусни неща за ядене.
Какво точно обаче прави брашното взривоопасно, прочетете на страницата Kulinar.bg.
Водещи
-
Ако родителите живеят без брак, има ли право бащата да получава семейните помощи за децата?
Голяма част от младите семейства в България живеят на семейни начала без да сключват...
18.07 | 18:01
-
Историк: Васил Левски не е роден през 1837 г.
"Последните няколко години имахме шанса да открием нови документални свидетелства за живота и...
18.07 | 17:40
-
Незрящите у нас нямат яснота как ще разпознават новите евробанкноти
Закъснялата подготовка
18.07 | 17:20
-
Расте броят на засегнатите стопанства с шарка по дребните преживни животни
Властите припомнят, че заболяването не е опасно за хората.
18.07 | 16:59
Най-четени
-
Радев: Площадите са пълни, българите протестират срещу отказа от допитване и въвеждането на еврото без необходимите условия и подготовка
Демокрацията у нас е фасадна. Правителството е декор на дуото Пеевски - Борисов. Правосъдието...
18.07 | 13:28
-
Денков: Ние се намира в състояние на диктатура
"Не ни е страх. Няма достатъчно белезници за хората в София", заяви той.
18.07 | 11:59
-
Адвокатът на Благомир Коцев: Няма доказателства за искан подкуп
Съмнения за изкуствени записи
18.07 | 10:59